2021-06-02 19:10:13
Φωτογραφία για Ρωσία: Άνοιξε ο πρώτος νέος σταθμός μεγάλων αποστάσεων της Μόσχας.
75.000 επιβάτες την ημέρα αναμένεται να χρησιμοποιούν νέο σταθμό στα ανατολικά της πόλης.

Ένας νέος σταθμός άνοιξε στο Vostochny στην ανατολική Μόσχα, ο πρώτος νέος σταθμός μεγάλων αποστάσεων στη ρωσική πρωτεύουσα για έναν αιώνα.

Αυτό θα αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 75.000 επιβάτες την ημέρα, εκ των οποίων 25.000 αναμένεται να χρησιμοποιούν υπηρεσίες υπεραστικών. Ελπίζουμε ότι ο νέος σταθμός θα ανακουφίσει την πίεση στο πιο πολυσύχναστο τμήμα της γραμμής Μόσχας - Kurskaya - Kalanchevskaya.

Ο σταθμός αποτελεί μέρος ενός κόμβου μεταφορών με περισσότερες από 100 εναλλακτικές διαδρομές, όπως μέσω του μετρό, του Κεντρικού Κύκλου της Μόσχας (MCC) και των επιφανειακών μεταφορών, λέει ο αναπληρωτής δήμαρχος της Μόσχας για τις μεταφορές, κ. Maksim Liksutov.

Ο νέος σταθμός είναι χτισμένος στο MCC και ενώνει τον σταθμό Cherkizovskaya (μέρος του μετρό Sokolnicheskaya) και τις επιφανειακές μεταφορές.


Η εγκατάσταση εξυπηρετείται από 48 τρένα μεγάλων αποστάσεων, με 20 από αυτά τα γρήγορα τρένα που εκτελούνται από Strizh / Lastochka προς Νίζνι Νόβγκοροντ / Ιβάνοβο. Τα υπόλοιπα 28 λειτουργούν σε γραμμές από τη Μόσχα προς τα νότια της Ρωσίας.

Ο σταθμός είναι 9600m² συμπεριλαμβανομένου ενός τερματικού σταθμού επιβατών 4200m². . Διαθέτει πλατφόρμες με διαφορετικά ύψη. το ένα για τα τρένα Talgo και το άλλο για το EMU της Siemens Lastocka.

Έχει χτιστεί μια αίθουσα αναμονής με 200 θέσεις, εξοπλισμένη με φορτιστές USB, αποθηκευτικούς χώρους, γραφεία εισιτηρίων, χώρος φαγητού και αίθουσες μητέρων και παιδιών.

Ο νέος σταθμός βελτιώνει επίσης την πρόσβαση στα αεροδρόμια της πρωτεύουσας, ενώ τώρα είναι δυνατοί χρόνοι ταξιδιού κάτω των 30 λεπτών.

https://www.railjournal.com/infrastructure/moscows-first-new-long-distance-station-for-100-years-opens/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ