2021-06-03 15:38:07
Φωτογραφία για Βάψιμο - Τεχνικές Παλαίωσης σε Κομοδίνα - βοηθητικά Τραπεζάκια
Τα μικρά έπιπλα είναι τα πιο κατάλληλα για ερασιτέχνες  στις ....μεταμορφώσεις επίπλων και η όλη διαδικασία βαψίματος - παλαίωσής  τους κατά πολύ ευκολότερη από άλλου είδους έπιπλα με μεγάλες επιφάνειες. 

Έτσι κάθε τύπου κομοδίνα - βοηθητικά τραπεζάκια είναι ιδανικά για ...πειραματισμούς ακόμη και από εντελώς αρχάριους στο βάψιμο επίπλων, αφού ακόμη και αν κάτι πάει στραβά με λίγο χρώμα θα αποκαστήσετε το λάθος και θα επιχειρήσετε και πάλι από την αρχή να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε :)  

Ενώ η γενική διαδικασία βαψίματος ενός κομοδίνου είναι απλούστερη σε σχέση πχ με ένα μεγάλο τραπέζι, μια βιβλιοθήκη κλπ λόγω των μικρών επιφανειών, οι ατέλειες είναι περισσότερο εμφανείς, γι΄αυτό και όσο πιο μικρό είναι το έπιπλο που θα θελήσετε να βάψετε ή να παλαιώσετε τόσο περισσότερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στις λεπτομέρειες και το τελικό φινίρισμα.

Το είδος χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε φυσικά και καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα και ενώ θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε τύπου χρώμα κατάλληλο για ξύλο τα χρώματα κιμωλίας είναι τα καταλληλότερα όχι μόνο για τεχνικές παλαίωσης αλλά και ακόμη και για το απλό βάψιμο επίπλων. 


Εκτός της ιδιαίτερης υφής το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των χρωμάτων κιμωλίας, που απλουστεύει κατά πολύ την όλη διαδικασία είναι ότι μπορούν να εφαρμοστούν πάνω σε ήδη βαμμένα ή λουστραρισμένα έπιπλα, όπως και έπιπλα όχι ξύλινα αλλά κατασκευασμένα από mdf ή κάθε άλλου είδους υλικό χωρίς καμιά προεργασία. 

Όπως γενικά στις παλαιώσεις έτσι και σε ένα κομοδίνο - τραπεζάκι εκτός των τεχνικών μόνο με χρώμα εντονότερα παλαιωμένη όψη μπορεί να επιτευχθεί και με την ανά σημεία τεχνητή φθορά του ξύλου, λίγο ή περισσότερο.

Βεβαίως σε ένα έπιπλο μικρής επιφάνειας όπως ένα κομοδίνο και ειδικά αν δεν έχετε σχετική εμπειρία στην επεξεργασία επίπλων η φθορά αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί προσεκτικά και σταδιακά ώστε το αποτέλεσμα πραγματικά να είναι ταιριαστό με την όλη αισθητική του επίπλου.

Το "δίλημμα" ανοιχτό ή σκούρο χρώμα δεν έχει στην πραγματικότητα ...σωστή απάντηση :)

Η  επιλογή είναι αποκλειστικά θέμα γούστου, ενώ εξαρτάται βεβαίως και με το τι ταιριάζει περισσότερο στον χώρο που πρόκειται να τοποθετήσετε το έπιπλο, γι΄αυτό και πριν αποφασίσετε ...μελετήστε τις διαθέσιμες αποχρώσεις, όλες οι εταιρίες διαθέτουν πλούσιο χρωματολόγιο χρωμάτων κιμωλίας που εκτός των κλασσικών περιλαμβάνει πολύ εντυπωσιακά έντονα χρώματα, που μπορούν και να αναμειχθούν μεταξύ τους για να δημιουργήσετε το ....δικό σας.  

Μην ξεχνάτε ότι ο συνδυασμός του επίπλου με τον χώρο μπορεί να πραγματοποιηθεί και ...αντίστροφα και δεν είναι λίγες οι φορές που όσο ασχολούνται συστηματικά με τις παλαιώσεις επίπλων χρησιμοποιούν μια απόχρωση που τους αρέσει πολύ και στην συνέχεια αναζητούν στοιχεία, υφάσματα κλπ που θα μπορούσαν να ταιριάζουν στον ίδιο χώρο :)

Το αντικέ λευκό εκτός από μια διαχρονική και ...σίγουρη για κάθε έπιπλο και χώρο επιλογή είναι η ιδανική απόχρωση και για να δημιουργήσετε ένα δίχρωμο κομοδίνο, διατηρώντας ανά σημείο το φυσικό χρώμα του ξύλου ή βάφοντας κάποια σημεία σε μπεζ-καφέ απόχρωση.  

Το λευκό σε συνδυασμό με παλ αποχρώσεις επίσης δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ταιριαστό τόσο σε κομοδίνα κλασσικής όσο και πιο μοντέρνας ή και retro φόρμας. 

Κομμάτια αυτού του στυλ πολύ συχνά θα ...εντοπίσετε στα καταστήματα μεταχειρισμένων - παλιών επίπλων σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές. 

Παλαίωση = Μπλε :)

Η πιο δημοφιλής απόχρωση για βάψιμο - τεχνικές παλαίωσης επίπλων και όλοι οι τόνοι του μπλε, από τις πιο ανοιχτές έως τις πολύ σκουρόχρωμες, είναι απόλυτα ταιριαστές για κομοδίνα - τραπεζάκια κάθε στυλ και σχεδίου. 

Κίτρινο + Σκούρο Κερί Παλαίωσης

Εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά ιδιαίτερης αισθητικής έπιπλο, που ειδικά όταν πρόκειται για ένα μικρό κομοδίνο κάνει ακόμη πιο σύντομη την διασικασία παλαίωσης. 

Απλά βάψτε το ολόκληρο με κίτρινο χρώμα και στην συνέχεια περάστε κατά τόπους σκούρο κερί παλαίωσης. 

Κόκκινο της ...φωτιάς

Πολύ ξεχωριστή επιλογή για να αλλάξετε πραγματικά την όψη σε ένα κομοδίνο ή ένα βοηθητικό τραπεζάκι και να το ...σετάρετε με επίσης κόκκινα στοιχεία ή υφάσματα που υπάρχουν στον χώρο που θα το τοποθετήσετε. 

Μαύρο

Η απόχρωση που σίγουρα δεν είναι από τις ...πρώτες που έρχεται στην σκέψη μας όταν πρόκειται για βάψιμο επίπλων και όμως μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα και κομοδίνα - τραπεζάκια ιδανικά για χώρους Σκανδιναβικής, Boho ή Μοντέρνας διακόσμησης. 

Ροζ - Πορτοκαλί 

Γενικά οι πιο ...ασυνήθιστες αποχρώσεις για βάψιμο - παλαίωση επίπλων, αν είναι ταιριαστές με το γενικό ύφος τους, μπορούν να δημιουργήσουν έπιπλα πολύ ξεχωριστής αισθητικής και ταυτόχρονα να "ελαφρύνουν" αισθητικά το αντικέ στυλ αυθεντικών παλιών κομματιών κλασσικού σχεδιασμού. 

Τεχνική της Πατίνας

Ο τρόπος για να προσδώσετε την πιο εντυπωσιακή όψη παλαίωσης σε κάθε τύπου επίπλα και ασφαλώς ευκολότερα εφαρμόζεται σε ένα μικρής επιφάνειας κομοδίνο - τραπεζάκι.

Το αποτέλεσμα προκύπτει μετά το διαδοχικό βάψιμο του επίπλου με διαφορετικές αποχρώσεις και το τρίψιμο ανάμεσα στις στρώσεις χρώματος έτσι ώστε ανά σημεία κάτω από κάθε χρώμα να διακρίνεται η προηγούμενη. 

Η ζωγραφική είναι ένας επίσης τρόπος που μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά με την παλαίωση ενός κομοδίνου, για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Αν δεν τα ...πολυκαταφέρνετε με την ζωγραφική υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές με αντίστοιχο αποτέλεσμα και δεν είναι άλλες από τα Stencils ή το Decoupage. 

Και τα δύο μπορούν να εφαρμοστούν σε συνδυασμό με το απλό βάψιμο ή μια τεχνική παλαίωσης με χρώμα σε κομοδίνα - βοηθητικά τραπεζάκια - μικροέπιπλα και μαζί με την ζωγραφική και την χρήση έντονων αποχρώσεων χρωμάτων κιμωλίας είναι οι καταλληλότερες τεχνικές για την δημιουργία, εκτός των άλλων, επίπλων σε έντονο Ethnic ή παραδοσιακό ύφος. 

Το χερουλάκια - πόμολα, ειδικά σε μικρά έπιπλα, είναι από τις λεπτομέρειες που προσθέτουν πολλούς ...πόντους στην όψη και το γενικό τους ύφος.  

Συνδυάστε το/α πομολάκια ενός κομοδίνου με το γενικός στυλ που αυτό θα αποκτήσει μετά το βάψιμό - παλαίωσή του και αν ταιριάζουν προτιμήστε τα γυάλινα ή κεραμικά vintage πόμολα επίπλων, πραγματικά η αισθητική τους είναι απαράμιλλη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ