2021-06-07 12:26:45
Φωτογραφία για Ρωσικά βαγόνια στους σιδηροδρόμους της ΕΕ.
Ο Ρώσος κατασκευαστής εμπορευματικών βαγονιών, United Wagon, έχει λάβει έγκριση για τη κυκλοφορία δύο τύπων βαγονιών στο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο. Αφορά το Sggrs (s) 80΄ έξι αξόνων και το Sgmmns 40' τεσσάρων αξόνων. Η έγκριση εκδόθηκε από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA), ο οποίος επιτρέπει τη λειτουργία στο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο σύμφωνα με την οδηγία (ΕΕ) 2016/797.

 Της Majorie van Leijen

Σύμφωνα με την United Wagon, είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ρωσική ιστορία ότι ένα εγχώριο φορτηγό αυτοκίνητο θα λειτουργεί στην Ευρώπη με εύρος 1.435 mm. Το πλάτος του εύρους της Ευρώπης και της Ρωσίας διαφέρει. Η Ρωσία και επίσης οι άλλες χώρες της ΚΑΚ διαθέτουν σιδηροδρομικό δίκτυο με ευρύ εύρος (1,676 mm). Τα βαγόνια πρέπει να έχουν διαφορετικές προδιαγραφές για να λειτουργούν σε ένα τέτοιο δίκτυο. Πάνω από χίλια βαγόνια θα παραδοθούν σε ευρωπαϊκές χώρες.


Επιτυχημένες δοκιμές

Ο Ευρωπαίος Ρυθμιστής εξέδωσε την άδεια βάσει των αποτελεσμάτων των δοκιμών εμπορευματικών αυτοκινήτων, του ελέγχου παραγωγής και των σειρών δοκιμών πιστοποίησης για συμμόρφωση με την ΤΠΔ, που διοργανώθηκε από το Τσεχικό Ινστιτούτο Έρευνας Σιδηροδρόμων (VUZ), έναν εξουσιοδοτημένο οργανισμό πιστοποίησης διαπιστευμένο από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Επίπεδα αυτοκίνητα από τη Ρωσία σχεδιασμένα για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων βαρέων βαρών σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν περάσει επιτυχώς τις δοκιμές αντοχής για στατικό φορτίο και πρόσκρουση, δοκιμές στατικών και σε κίνηση φρένων, δοκιμές δυναμικής και αντοχής σε κίνηση και δοκιμές πρόσκρουσης θορύβου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαδικασίας τεχνικής αποδοχής, οι εκπρόσωποι του πελάτη πραγματοποίησαν μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση των τεχνικών προδιαγραφών των σειριακών φορτηγών αυτοκινήτων για συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έτσι, εκτιμήθηκαν πάνω από 100 βασικές παράμετροι του αρθρωτού αυτοκινήτου έξι αξόνων 80gg Sggrs, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων μεγέθους, δοκιμών συστήματος φρένων, επιθεώρησης βαφής και μη καταστροφικού ελέγχου συγκόλλησης κ.λπ.

Χωρητικότητα φορτίου

Τα επίπεδα αυτοκίνητα έχουν αναπτυχθεί από το μηχανολογικό κέντρο της UWC και κατασκευάζονται στον τόπο παραγωγής του Tikhvin. Χάρη στην αρθρωτή του δομή, το επίπεδο αυτοκίνητο 80g Sggrs έχει χωρητικότητα 108 τόνων και επιτρέπει τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων διαφόρων μεγεθών με μικτό βάρος έως 40 τόνους.

Το Sgmmns 40 'flat car διαθέτει βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές σε σύγκριση με παρόμοια αυτοκίνητα που διατίθενται σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως μικρότερο απόβαρο 15,5 t (σε σύγκριση με απόβαρο 16 t και υψηλότερο για τους κοινούς ομολόγους του). Το επίπεδο αυτοκίνητο έχει χωρητικότητα φορτίου 74,5 t και έχει μήκος 40 πόδια. Και οι δύο αυτοκινητάμαξες είναι εφοδιασμένες με φορεία με φορτίο άξονα 22,5 t κατάλληλο για λειτουργία στο εύρος τροχιάς 1.435 mm.

https://www.railfreight.com/railfreight/2021/06/05/soon-to-be-spotted-russian-wagons-on-eu-railways/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ