2021-06-09 08:16:49
Φωτογραφία για Οι μηχανοδηγοί των γερμανικών σιδηροδρόμων προετοιμάζονται για απεργία μέσα στο καλοκαίρι ζητώντας αύξηση μισθών
Η Ένωση Μηχανοδηγών τρένων της Γερμανίας GDL ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα καλέσει τα μέλη της να απεργήσουν το καλοκαίρι μετά την αποτυχία των συνομιλιών με τον σιδηροδρομικό φορέα Deutsche Bahn με αιτήματα μισθολογικά.

Η Ένωση δεν έδωσε πληροφορίες πότε θα ξεκινήσει η απεργιακή τους κινητοποίηση, αλλά εικάζεται αυτή θα γίνει όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας και όταν αυξηθεί η ζήτηση για σιδηροδρομικά ταξίδια

"Θέλαμε να διαπραγματευτούμε και να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά η Deutsche Bahn αρνήθηκε και πάλι", δήλωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του GDL Claus Weselsky, προσθέτοντας ότι η Deutsche Bahn ήθελε να επιβάλει χειρότερους κανονισμούς για το χρόνο εργασίας.

Το GDL αρχικά απαίτησε αύξηση 4,8%, αλλά το έχει τροποποιήσει, λέγοντας ότι θέλει μια συμφωνία παρόμοια με αυτήν που έχει συμφωνηθεί για τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα.

Ωστόσο, η κρατική Deutsche Bahn αναφέρει ότι η συνολική ζήτηση του GDL ανέρχεται σε πολύ περισσότερα από αυτά που συμφωνήθηκαν με τον δημόσιο τομέα.

Η Deutsche Bahn έχει ήδη συμφωνήσει με τη μεγαλύτερη ένωση σιδηροδρόμων και μεταφορών για αύξηση μισθού 1,5% από τις αρχές του 2022 χωρίς αύξηση φέτος και επιθυμεί μια παρόμοια συμφωνία με το GDL.

reuters.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ