2021-06-10 00:11:54
Φωτογραφία για Γενική απεργία - Οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Παραλύει την Πέμπτη ολόκληρη η χώρα λόγω των κινητοποιήσεων. Ποιες συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Τι θα γίνει με τις αστικές συγκοινωνίες.

Απεργιακό μπλακ άουτ αναμένεται την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα αφού θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τις αντιδράσεις των συνδικάτων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να πραγματοποιηθούν τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στις 11.00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, μπροστά στο κτήριο του ΕΚΘ.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τη δική του συγκέντρωση στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν πρωτοβάθμια σωματεία και αντιεξουσιαστές.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11πμ. Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10πμ στα Προπύλαια.


Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ-Κανονικά τα ΚΤΕΛ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει, ο ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΘ, ενώ τα ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν κανονικά το κοινό.

Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής εκτελούν δρομολόγια σε 31 περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν και τα υπεραστικά δρομολόγια.

Ποιοι κλάδοι απεργούν

Η συμμετοχή στην απεργία των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων και των ομοσπονδιών των ιατρών και των υγειονομικών, σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, Δήμοι, κλπ), ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν και τα σωματεία όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα ΜΜΕ (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι).

Στην Αθήνα, στις συγκοινωνίες ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένα τα τρένα

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, θα συμμετέχουν αύριο στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΣΕ ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμη και τα ελάχιστα δρομολόγια που προβλέπονται σε περιπτώσεις απεργιών, με προσωπικό ασφαλείας, όπως προκύπτει από την ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους εργαζομένους.

Ως εκ τούτου κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10.06.2021.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ