2021-06-10 14:47:46
Φωτογραφία για Πώς θα ταξιδέψετε με πλοία και αεροπλάνα - Τα απαραίτητα χαρτιά



Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτεςμε πλοίο και αεροπλάνο



Με την κίνηση σε λιμάνια και αεροδρόμια να αυξάνεται όσο το καλοκαίρι προχωρεί και το τείχος ανοσίας - μέσω των εμβολιασμών - να ισχυροποιείται, οι επίδοξοι ταξιδιώτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι πέραν εισιτηρίων και προσωπικών εγγράφων θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και ένα από τα προβλεπόμενα… COVID free «πιστοποιητικά». 

Ανάλογα με την περίσταση, λοιπόν, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στις αποσκευές τους είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Αναλυτικά τα έγγραφα που ανάβουν το «πράσινο φως» για αεροπορικές ή ακτοπλοϊκές μετακινήσεις:

 

Πτήσεις εσωτερικού

Ολοι οι επιβάτες οφείλουν να:

Εχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό για COVID-19 τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω του gov.gr.Φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.Εχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε self test εντός 24 ωρών και να φέρουν σχετική έντυπη βεβαίωση μέσω του gov.gr.Φέρουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από COVID-19, εκδοθέν τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη θετική διάγνωση αλλά όχι περισσότερο από εννέα μήνες πριν από το ταξίδι.


Πτήσεις εξωτερικού

Ολοι οι επιβάτες οφείλουν να:

Συμπληρώσουν και υποβάλουν τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβάτη (PLF) την προηγουμένη της πτήσης. Οι οικογένειες μπορούν να υποβάλουν μια κοινή φόρμα.Επιπλέον, έως τις 14 Ιουνίου όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα χρειάζεται να διαθέτουν στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα και να προσκομίσουν ένα από τα παρακάτω:

Αφού έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό για COVID-19 τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση, πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί από δημόσια Αρχή και να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, τον τύπο του εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και τις ημερομηνίες εμβολιασμού.Φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητας του επιβάτη.Πιστοποιητικό ανάρρωσης από COVID-19, εκδοθέν τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη θετική διάγνωση αλλά όχι περισσότερο από εννέα μήνες πριν από το ταξίδι.Σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19.

  Ακτοπλοϊκά

Ολοι οι επιβάτες οφείλουν να:

Επιδείξουν τη Δήλωση Υγείας που μπορούν να την προμηθευτούν στα εκδοτήρια των εισιτηρίων αλλά και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας. Εάν το ταξίδι συμπεριλαμβάνει αλλαγή πλοίου, τότε ο ταξιδιώτης πρέπει να συμπληρώνει ξεχωριστή Δήλωση Υγείας για κάθε σκέλος του ταξιδιού του.Φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (με ό,τι ισχύει και παραπάνω).Φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, είτε να δηλώσουν ότι είναι αρνητικό το self test στη Δήλωση Υγείας.
 
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέμπτη, 10/6/2021: Εργασίες ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέμπτη, 10/6/2021: Εργασίες ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ