2021-06-15 07:40:26
Φωτογραφία για Εμβόλια: Ανοίγει στις 16 Ιουνίου η πλατφόρμα για τους 18 – 24
Τι ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας. Την Τετάρτη 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 18 -24 ετών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι την Πέμπτη 10 Ιουνίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29 και ραντεβού έχουν κλείσει 93.000 πολίτες.

Διαθέσιμα τα 3 εμβόλια

Να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών μπορεί να εμβολιαστεί με τα τρία σκευάσματα: της Johnson & Johnson που είχε ήδη ανοίξει και πλέον και με αυτά της Pfizer/BioNTech και Moderna.

Στοπ στην AstraZeneca για τους κάτω των 60

Σημειώνεται ότι κατά την ενημέρωση από το υπουργείο, επισήμως η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανακοίνωσε ότι η σύσταση πλέον είναι να μη γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca στα άτομα κάτω των 60 ετών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του ethnos.gr.

Για τα άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το ΑstraΖeneca στην 1η δόση, υπάρχει σύσταση να γίνει με το ίδιο σκεύασμα η 2η δόση, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιες οι θρομβώσεις στη δεύτερη δόση.

www.ethnos.gr
agrinionews.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ