2021-06-15 08:31:04
Φωτογραφία για Καλοκαιρινή Διακόσμηση με Ψάθινα Αντικείμενα
Η αισθητική της Ψάθας 

σε κάθε χώρο του σπιτιού

Η ψάθα είναι, γενικά, από τα πιο καλαίσθητα και φυσικά υλικά, για χρήση στην διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων, πολύ περισσότερο για εποχιακές καλοκαιρινές διακοσμήσεις.

Με ψάθινα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα κάθε τύπου που θα βρείτε στην αγορά ειδών σπιτιού σε μεγάλη ποικιλία αλλά και με απλές DIY κατασκευές-μετατροπές σε ψάθινα καλάθια, δίσκους, καπέλα κλπ. θα δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα απόλυτα καλοκαιρινή ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο του σπιτιού.   



 

Ο συνδυασμός μικρών ή μεγαλύτερων ψάθινων στοιχείων με λιτά αντικείμενα από ξύλο, γυαλί ή πηλό και υφάσματα σε καλοκαιρινή υφή-μοτίβα, είναι ένας ...αλάνθαστος τρόπος για να δώσετε σε κάθε σημείο του σπιτιού πραγματικά όμορφη και ιδιαίτερα καλοκαιρινή όψη. 

Ειδικά σε χώρους διαμορφωμένους σε Ethnic, Boho αλλά και Ρουστίκ - Παραδσιακό στυλ, τα ψάθινα αντικείμενα είναι από τις πιο ταιριαστές διακοσμητικές επιλογές για κάθε εποχή του χρόνου, απλά το καλοκαίρι μπορείτε να ...τονίσετε το όλο ύφος με ακόμη περισσότερα ψάθινα στοιχεία. 



Τα ψάθινα καλοκαιρινά χαλιά είναι επίσης από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία από ψάθα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην διακόσμηση του σπιτιού ή του εξοχικού με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 

Η φυσική τους όψη - απόχρωση τα κάνει ιδανικά για κάθε χώρο, ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησης και τις αποχρώσεις που κυριαρχούν, μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και στο μπαλκόνι ή να μετατραπούν σε εντυπωσιακά διακοσμητικά ...τοίχου. 

Μια επιλογή που αρχίζει και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, για χρήση τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, είναι τα χαλιά από συνθετική ψάθα. 

Η όψη αυτής της ψάθας είναι πανομοιότυπη με την φυσική και τα χαλιά αυτού του τύπου που θα βρείτε στην αγορά σε ποικιλία σχεδίων και αποχρώσεων είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα. 

Τα κάθε τύπου έπιπλα μπαμπού ή από φυσικό ρατάν, τα μεγάλα κλειστά καλάθια για κάθε χρήση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βοηθητικά τραπεζάκια, οι καλαμωτές ή πέργκολες με ψάθινη κάλυψη και οι κλασσικές ψάθινες καρέκλες καφενείου που το ξύλινο μέρος τους μπορεί και να βαφτεί σε σε όποια απόχρωση προτιμάτε, είναι κάποια από τα πιο καλαίσθητα και μεγάλου μεγέθους ψάθινα αντικείμενα για χρήση σε καλοκαιρινές διαμορφώσεις εσωτερικών - εξωτερικών χώρων. 



Όμως και με μικρότερα αντικείμενα όπως καπέλα φωτιστικών, κασπώ, ψάθινα ρηχά καλάθια που θα χρησιμοποιήσετε σαν "δίσκους" για να συγκεντρώσετε διακοσμητικά αντικείμενα πάνω σε ένα τραπέζι εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου ή θα χρησιμοποιήσετε σαν διακοσμητικά τοίχου κλπ. θα δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα πολύ όμορφες καλοκαιρινές συνθέσεις - διακοσμήσεις. 



Ειδικά τα καλάθια και τα ψάθινα καπέλα είναι από τα πιο απλά και οικονομικά αντικείμενα για χρήση σε καλοκαιρινές διακοσμήσεις για κάθε χώρο, είτε τα επιλέξετε σε φυσικές αποχρώσεις είτε σε έντονους χρωματισμούς.

Δείτε εδώ και εδώ πολλές ακόμη ιδέες για διακοσμήσεις με ψάθινα καλάθια - καπέλα. 



Κάθε τύπος ψάθινου καλαθιού, κασπώ κλπ. μπορεί πολύ εύκολα και να βαφτεί με απλό ακρυλικό χρώμα ή χρώμα σε σπρέϊ σε όποια απόχρωση θέλετε.

Ο τρόπος που δίνει το πιο καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα είναι να βάψετε ένα μέρος του καλαθιού, αφήνοντας το υπόλοιπο στο φυσικό του χρώμα.

Για να οριοθετήσετε τα τμήματα του αντικειμένου που θα έχουν διαφορετικές αποχρώσεις απλώς χρησιμοποιείτε προστατευτική ταινία βαψίματος. 



Ένα υλικό που η υφή-απόχρωσή του προσομοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα της ψάθας είναι το σκοινί γιούτα το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλών τύπων DIY κατασκευές για καλοκαιρινή διακόσμηση.

Για να κολλήσετε το σκοινί πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια - αντικείμενο θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης.

Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ απλό να δημιουργήσετε πχ κασπώ με όψη ψάθας από απλές πλαστικές γλάστρες ή μεταλλικά κασπώ, πολύ όμορφα βάζα ή επιτραπέζιες λάμπες αλλά και πιο εντυπωσιακές κατασκευές ακόμη και καλοκαιρινά χαλιά από σκοινί. Δείτε εδώ πολλές ιδέες για τέτοιου τύπου κατασκευές. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ