2021-06-19 00:31:30
Φωτογραφία για Εκρηξη κρουσμάτων στη Βρετανία με 8 στους 10 να έχουν εμβολιαστεί!
 

Τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού από τα μέσα Φεβρουαρίου κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι το τρέχον κύμα λοιμώξεων που προκαλείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να απέχει ακόμη εβδομάδες από την κορύφωσή του.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, περισσότερες από 11.000 νέες περιπτώσεις της νόσου αναφέρθηκαν την Πέμπτη, μαζί με 19 θανάτους, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Μελέτη από τη Δημόσια Αρχή Αγγλίας έδειξε ότι τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά είναι υψηλότερα μεταξύ των ατόμων ηλικίας 20 έως 29 ετών. Επίσης, η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι 8 στους 10 ενήλικες έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τα στοιχεία για την παραλλαγή Δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία δικαιολογούν την ανατροπή του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε να παρατείνει τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα.


Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε παράταση 4 εβδομάδων τη Δευτέρα, έτσι ώστε να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου περισσότεροι ενήλικες.

Αυξάνονται εκθετικά τα κρούσματα

Παράλληλα, η Covid-19 αυξάνεται εκθετικά στην Αγγλία, καθώς οι νεότερες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη React-1.

Ερευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, με επικεφαλής το Imperial College London, έδειξε ότι η επικράτηση του ιού έχει αυξηθεί κατά 50% στην ανάλυση που έγινε μεταξύ 20 Μαΐου και 7 Ιουνίου, σε σύγκριση με την ανάλυση που είχε γίνει το διάστημα μεταξύ 15 Απριλίου και 3 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσίευσε η βρετανική κυβέρνηση την Τετάρτη έδειξαν ότι τα θετικά τεστ έχουν αυξηθεί κατά 31,8% τις τελευταίες 7 μέρες. Ωστόσο, οι θάνατοι είναι ακόμη χαμηλά, ενώ περίπου 79,8% του πληθυσμού έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η τρέχουσα αύξηση των λοιμώξεων θα οδηγήσει «σίγουρα» σε περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία και θανάτους, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας Chris Whitty σε ιατρική διάσκεψη την Πέμπτη, σύμφωνα με την Press Association.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ