2021-06-20 17:50:48
Φωτογραφία για Ζαχλωρού: Το γραφικό χωριό στην καρδιά του Βουραϊκού
Ένας προορισμός έκπληξη στην Αχαΐα



Οι περισσότεροι, και όχι άδικα, έχουν συνδυάσει την Αχαΐα με τα διάσημα και αγαπημένα Καλάβρυτα, ένα από τα χωριά της Πελοποννήσου που συγκεντρώνει αμέτρητους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Στον αντίποδα, όμως, των πολυφωτογραφημένων Καλαβρύτων στέκει ένα ήσυχο και γαλήνιο χωριό, μια πραγματική όαση στην καρδιά του Βουραϊκού. Ο λόγος για τη Ζαχλωρού, κρυμμένη ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια, στο βάθος του φαραγγιού.



Η Ζαχλωρού και το πλούσιο φυσικό της περιβάλλον

Με τους περισσότερους αυτήν την περίοδο να επιλέγουν προορισμούς δίπλα στη θάλασσα για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να επισκεφτεί κανείς τη Ζαχλωρού για να απολαύσει το μεγαλείο της φύσης της εντελώς… prive.

Το μικροσκοπικό χωριό με το, σχεδόν, κινηματογραφικό σκηνικό γοητεύει τους επισκέπτες με τον φυσικό πλούτο που το διακρίνει. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα δημοφιλή Καλάβρυτα, ενώ αποτελεί και μία από τις στάσεις του θρυλικού Οδοντωτού, στα μέσα περίπου της διαδρομής Διακοπτού- Καλαβρύτων.


Γραφικά πέτρινα σπίτια με κλασικές κόκκινες κεραμιδοσκπεπές σε πλήρη αρμονία με τον φυσικό πλούτο του φαραγγιού του Βουραϊκού στο οποίο είναι παραδομένο, και γραφικές παραδοσιακές ταβέρνες που λειτουργούν ακόμη από το 1934, από τις εικόνες που σίγουρα μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.

Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται η περίφημη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ένα έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Για να την προσεγγίσει κανείς μπορεί να πάρει το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή με την ανάβαση να διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Η Ζαχλωρού και ο παλιός, καλός ελληνικός κινηματογράφος

Η απίστευτη ομορφιά του τόπου απ’ ό,τι φαίνεται δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε και τους σκηνοθέτες της παλιάς καλής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, κάνοντάς τους να επιλέξουν τη Ζαχλωρού ως το φυσικό σκηνικό για τις παραγωγές τους. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς κινηματογραφικές παραγωγές τα γυρίσματα των οποίων έλαβαν χώρα στο χωριό οι «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας», «Γκόλφω», «Αστέρω» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη -μάλιστα για την τελευταία ταινία υπάρχει και σχετική πινακίδα.

newsbeast.gr

sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ