2021-06-21 10:46:55
Φωτογραφία για Σύγχρονη αισθητική σε μια κλασσική Παριζιάνικη σοφίτα

Παρ΄όλο που η ετυμολογικά η "σοφίτα" προέρχεται από το Ιταλικό "soffitta" (μικρό δωμάτιο - δωμάτιο κάτω από την στέγη) οι χώροι αυτής της μορφής, με επικλινείς στέγες - τοίχους, ταυτίζονται με την κλασσική Γαλλική αρχιτεκτονική. Ειδικά οι Παριζιάνικες στέγες που σχεδόν στο σύνολό τους περιλαμβάνουν εσωτερικά ένα τέτοιο σπίτι ή δωμάτιο, είναι από τις διασημότερες παγκοσμίως και αποτελούν ένα από τα πιο πλέον αντιπροσωπευτικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της πόλης.  



Το μειονέκτημα του ανά σημεία ιδιαίτερα χαμηλού ύψους όπως και το γεγονός ότι γενικά πρόκειται για όχι φωτεινούς χώρους είναι αυτά που πραγματικά έχουν ...εξαφανιστεί στην ριζική ανακαίνιση - ανακατασκευή της συγκεκριμένης σοφίτας. 

Οι μικροί φεγγίτες αντικαστάθηκαν σε μεγάλα παράθυρα οφορής που προσφέρουν άπλετο φυσικό φωτισμό, οι δοκοί στήριξης λειτουργούν τέλεια και διακοσμητικά ενώ η νέα εσωτερική διαρύθμιση, η διακόσμηση σε ρουστίκ ύφος με αρκετά vintage στοιχεία και η κυριαρχία του ξύλου ως βασικό υλικό διαμόρφωσης, έχουν μετατρέψει ένα παλιό και σκοτεινό διαμέρισμα κάτω από την στέγη σε ένα εξαιρετικής αισθητικής και λειτουργικότητας σπίτι.   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

melaniegonin.tumblr.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ