2021-06-26 10:04:10
Φωτογραφία για Συνοδική αντιπροσωπεία στην Υπουργό Παιδείας για το Σχέδιο Νόμου για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση



Στο Δελτίο Τύπου για τις εργασίες της ΔΙΣ μηνός Ιουνίου 2021 αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ΔΙΣ μελέτησε επισταμένως και ενδελεχώς το ληφθέν, διά του υπ’ αριθ. πρωτ. 246/25.5.2021 εγγράφου του Γενικού Γραμματέως της Γ.Γ. Θρησκευμάτων, κείμενο με θέμα: «Σχέδιο Νόμου για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση» και όρισε συνοδική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Μητροπολίτες: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, η οποία επισκέφθηκε την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου 2021 προκειμένου:

Α) Να την ευχαριστήσει επειδή, συμμεριζόμενη την αγωνία της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς την αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και την ίδρυση και λειτουργία των από πολλών ετών αναμενομένων μεταλυκειακών δομών μαθητείας υποψηφίων Κληρικών, των οποίων την ίδρυση είχε αποφασίσει κατά τα έτη 2014 και 2017 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, προχώρησε στην κατάθεση του εν λόγω Νομοσχεδίου, ύστερα από πολλά χρόνια συζητήσεων και προσπαθειών.



Β) Να επιδώσει προς την κ. Υπουργό επιστολή της Ιεράς Συνόδου διά της οποίας γνωρίζει τις αποφάσεις Της περί:

α) τροποποιήσεως της προγενεστέρας από 20ής Απριλίου ε.έ. Αποφάσεώς Της ως προς την συζήτηση του Νομοσχεδίου από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του μηνός Οκτωβρίου ε.έ. και τούτο λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ήδη γενομένη παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο και την εντός των προσεχών ημερών κατάθεσή του σε δημόσια διαβούλευση, καθώς και την εκπεφρασμένη βούληση της Πολιτείας, σε ανώτατο μάλιστα κυβερνητικό επίπεδο, για τον εξορθολογισμό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Πατρίδος μας, καθώς και την θέσπιση της «ελάχιστης βάσης εισαγωγής», με προφανή συνέπεια τον άμεσο κίνδυνο μη εισαγωγής νέων φοιτητών στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες,

β) συμφωνίας, επί της αρχής, με το «Σχέδιο Νόμου για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση», εφ᾿ όσον ως προς το μεγαλύτερο μέρος του (άρθρα 1-60), το οποίο αφορά στην Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και τις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών, έχει ήδη αποφανθεί το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τα έτη 2014 και 2017, και

γ) καταθέσεως δεκατεσσάρων (14) συγκεκριμένων προτάσεων προς την Κυβέρνηση, οι οποίες αφορούν σε τροποποίηση διατάξεων του εν θέματι Νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της αρμόδιας Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, της Τριμελούς Επιτροπής για τις Α.Ε.Α. και των Υπομνημάτων των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ