2021-06-26 18:11:59
Φωτογραφία για Ψεύτικο το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου για τη Σχολή Βελλάς



Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το νέο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και συγκεκριμένα για το μέλλον της πρώτης και ιστορικής Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά - Ιωαννίνων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε:

«Αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά και συμβολή της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά - Ιωαννίνων στο Γένος και στα εκκλησιαστικά γράμματα, καθόλη την μεγάλη πορεία της. Και τώρα στηρίζω την λειτουργία της και την συνέχιση του οράματός της για περαιτέρω καλλιέργεια των παιδιών της Ηπείρου και της Ελλάδας στα εκκλησιαστικά γράμματα. Πιστεύω πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει απρόσκοπτα την μεγάλη προσφορά της στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας. Εξ όσων γνωρίζω άλλωστε η Εκκλησιαστική Σχολή Ιωαννίνων θα φιλοξενεί ένα από τα νέα ΣΜΥΚ που ιδρύονται από το Υπουργείο».

Όπως όμως γίνεται γνωστό από το orthodoxianewsagency στην Επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς την Υπουργό Παιδείας με τις 14 τροποποιήσεις που ζητά για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση περιέχεται μεταξύ άλλων η εξής πρόταση: 

"Ως προς τον τόπο λειτουργία της τρίτης Σ.Μ.Υ.Κ. (πλην της Ριζαρείου και της Κρήτης), η οποία στο Σχέδιο Νόμου έχει προορισθεί να λειτουργήσει στα Ιωάννινα, η Ιερά Σύνοδος προτείνει την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία ευρίσκεται στο κέντρο της Βορείου Ελλάδος και θα εξυπηρετήσει όλες τις Ιερές Μητροπόλεις Αυτής". 

thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλλάζει εικόνα το MEGA
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλλάζει εικόνα το MEGA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ