2021-06-27 22:57:14
Φωτογραφία για Καλοκαιρινές Διακοσμήσεις  και Κατασκευές με Κοχύλια
Κοχύλια όπως λέμε ...καλοκαίρι!

Είτε επιλέξετε ως καλοκαιρινή διακόσμηση μια συλλογή από ...αναμνήσεις σας τοποθετώντας σε  γυάλινα βάζα ή κορνίζες κοχύλια από τις παραλίες που επισκέπτεστε κάθε καλοκαίρι, είτε προτιμήσετε να φτιάξετε με κοχύλια κηροπήγια, καλοκαιρινές γιρλάντες, κουρτίνες, ή μελωδούς, να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τις γλάστρες, να τα αξιοποιήσετε σε επιτραπέζιες  συνθέσεις, να δημιουργήσετε με αυτά χρηστικά αντικείμενα που ταυτόχρονα είναι και καλοκαιρινά διακοσμητικά, το πιο σημαντικό είναι μόνο ένα. Να μην το ...παρακάνετε :)

Επιλέξτε 2-3 ιδέες και σημεία που μπορείτε να τοποθετήσετε συγκεντρωμένα τέτοιου είδους διακοσμητικά και συνθέσεις, διαφορετικά το να σκορπίσετε παντού και μερικά κοχύλια ή να τα χρησιμοποιήσετε πάνω σε πολλά διαφορετικά αντικείμενα μέσα στον ίδιο χώρο, δεν είναι καλοκαιρινή διακόσμηση είναι "ελάτε να δείτε το εργαστήριο χειροτεχνίας μου" :) 


Αντίθετα αν δεν ...παραφορτώσετε με αυτά έναν χώρο, τα κοχύλια και σε συνδυασμό με άλλα υλικά της θάλασσας όπως βότσαλα, θαλασσόξυλα, άμμο  είναι από τα πιο καλαίσθητα φυσικά στοιχεία  για καλοκαιρινές διακοσμήσεις, με βασικό τους πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν πραγματικά με ...άπειρους τρόπους και σε πολλούς και διαφορετικούς τύπους κατασκευών-διακοσμήσεων.

Αντίθετα αν δεν ...παραφορτώσετε με αυτά έναν χώρο, τα κοχύλια και σε συνδυασμό με άλλα υλικά της θάλασσας όπως βότσαλα, θαλασσόξυλα, άμμο  είναι από τα πιο καλαίσθητα φυσικά στοιχεία  για καλοκαιρινές διακοσμήσεις, με βασικό τους πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν πραγματικά με ...άπειρους τρόπους και σε πολλούς και διαφορετικούς τύπους κατασκευών-διακοσμήσεων.



Εκτός από την διακόσμηση της εξωτερικής επιφάνειας, πολύ μικρά κοχύλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως "χαλίκι" στις γλάστρες σας, καλύπτοντας το χώμα, ώστε αυτό να συγκρατεί για μεγαλύτερο διάστημα την υγρασία από το νερό ποτίσματος. 

Τα μεγάλα και κυρτά κοχύλια είναι ιδανικά για να τα χρησιμοποιήσετε ως "δοχεία" για χειροποίητα κεριά. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα το κάνετε. 

Για να βάψετε κοχύλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα, ή χρώματα ζωγραφικής.

Τα επιτραπέζια φωτιστικά από μπουκάλια γεμισμένα με άμμο και κοχύλια είναι από τις πιο εντυπωσιακές καλοκαιρινές διακοσμήσεις-κατασκευές. Δείτε εδώ βήμα-βήμα οδηγίες για την κατασκευή τους.  



Όπου χρειαστεί για τις κατασκευές σας να τρυπήσετε κοχύλια θα το κάνετε με ένα πολύ λεπτό τρυπανάκι και σιγά σιγά, ενώ θα τα κολλήσετε μεταξύ τους ή πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια-υλικό με πιστόλι σιλικόνης ή, για λιγοστό αριθμό κοχυλιών σε μικρές κατασκευές, με μια διάφανη ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.



Το λευκό, το καφέ και φυσικά όλες οι αποχρώσεις του μπλε, είναι οι πιο ταιριαστοί χρωματικά συνδυασμοί στις καλοκαιρινές κατασκευές-διακοσμήσεις που θέλετε να συμπεριλάβετε κοχύλια. 



Εκτός από κατασκευές-διακοσμήσεις για το σπίτι, τα κοχύλια συνδυασμένα με ταιριαστά στοιχεία-υλικά όπως το γυαλί, καλοκαιρινά υφάσματα, κεριά κλπ. είναι από τα πιο κατάλληλα υλικά και για καλοκαιρινές διακοσμήσεις ειδικών περιστάσεων, στολισμούς γάμου κλπ. 



Υλικά όπως ξύλο, λινάτσα, ψάθα, σκοινί είναι από τα πιο ταιριαστά για να τα συνδυάσετε με κοχύλια σε καλοκαιρινές κατασκευές-διακοσμήσεις. 



Σε τραπέζια και μπουφέδες η χρήση κάποιων ιδιαίτερων στοιχείων από κοχύλια είναι αρκετή για να δημιουργήσετε πολύ εύκολα μια απόλυτα ...καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. 



Ο συνδυασμός "κοχύλια-θαλασσόξυλα-κεριά" είναι μια αλάνθαστη διακοσμητική ...συνταγή για επιτραπέζιες διακοσμήσεις και καλοκαιρινές κατασκευές. 

Τα μεγάλου μεγέθους διακοσμητικά κοχύλια, όστρακα, αστερίες κλπ που θα βρείτε σε εποχιακά και καταστήματα ειδών διακόσμησης-σπιτιού, είναι το ίδιο κατάλληλα με τα φυσικά για κάθε τύπου κατασκευές. 



Μικρά ή μεγαλύτερα κοχύλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν "ψηφίδες" για κάθε τύπου κατασκευή ψηφιδωτού πάνω σε αντικείμενα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. 



Δείτε και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest/soulouposeto
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ