2021-06-27 21:34:02
Φωτογραφία για Ιστορία και μνήμες «ζωντάνεψαν» στις ράγες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βέροιας.
Στην θεατρική παράσταση «Έρημος Σταθμός»

Η θεατρική παράσταση «Έρημος Σταθμός» του Γιώργου Λιόλιου με την Βερόνικα Αργέντζη, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βέροιας. 

Μετά από μήνες αποχής από τα θεατρικά δρώμενα, όσοι βρέθηκαν το Σαββατόβραδο στον Σταθμό, απόλαυσαν μια υπέροχη και συγκινητική παράσταση επάνω στις ράγες και με φόντο ένα παλιό βαγόνι. Το σκηνικό ειδυλλιακό, με τις καρέκλες των θεατών να έχουν στηθεί, τηρουμένων των αποστάσεων, στις αποβάθρες του σταθμού. Μαρτυρίες, φωνές και ήχοι από το παρελθόν και το παρόν, ανακάλεσε μνήμες και ζωντάνεψε τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Βέροιας και της Ελλάδας.

Η παράσταση ανέβηκε στο πλαίσιο της δράσης Salonique à Monastir (219 χιλιόμετρα αφήγησης), με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων από την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Μοναστηρίου και την ανακήρυξη του 2021 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμου». Παράλληλες εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις διοργανώθηκαν σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια αλλά και και άλλες πόλεις - σταθμούς της σιδηροδρομικής γραμμής.


• Ερμήνευσαν οι: Βερόνικα Αργέντζη και Δαμιανός Οικονομίδης, Ανδριάνα Αμανατίδου, Αναστασία Καραγιάννη, Ευάγγελος Καραϊνδρος και Νίκος Τσέγκος.

• Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Λασπιάς

• Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στεφανία Βλάχου

• Επιμέλεια κίνησης: Αφροδίτη Γεωργιάδου

Για περισσότερες εικόνες πατήστε τον σύνδεσμο

https://www.veriotis.gr/2021/06/erimos-stathmos.html

sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ