2021-06-28 02:33:25
Φωτογραφία για Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας - «Φουντώνει» η συζήτηση για προνόμια εμβολιασμένων

Τελευταία ημέρα σήμερα όπου ισχύει το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που σε αυτή την τελευταία φάση είχε οριστεί μετά τη 1:30 τα ξημερώματα.

Από αύριο, Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 5 το πρωί, αίρεται όχι μόνο η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας αλλά και μια σειρά άλλων περιορισμών από τους τελευταίους εναπομείναντες.

Ειδικότερα: εξαιρούνται από τα εβδομαδιαία self test οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως όπως και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια.

Επίσης, αυξάνεται σε 10 από 6 ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε τραπέζι στην εστίαση.

Αυξάνεται σε 300 άτομα το ανώτατο όριο ατόμων για δεξιώσεις

Και τέλος, για τις παραλίες με ελεγχόμενη είσοδο ορίζεται η αναλογία 120 άτομα ανά 1.000 τμ επιφάνειας.

Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για προνόμια σε εμβολιασμένους

Στο μεταξύ, παρά την ανησυχία ειδικών για την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα σε συνδυασμό με τη χαμηλή ακόμα εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, η κυβέρνηση στέλνει επιπλέον μηνύματα χαλάρωσης για εμβολιασμένους.

«Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χωρό θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», ανέφερε σήμερα ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega.





Περισσότερα: efsyn

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ