2021-06-28 00:05:09
Φωτογραφία για Βάψιμο - Τεχνικές Παλαίωσης σε ξύλινα σκαμπώ-σκαμνάκια
Tα απλά ξύλινα σκαμπώ είναι από τα πιο πρακτικά βοηθητικά έπιπλα, καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο είναι κατάλληλα για πολλές χρήσεις σε κάθε χώρο του σπιτιού και με απλές τεχνικές μπορείτε να  δώσετε πραγματικά εντυπωσιακή όψη ακόμη και στο πιο απλό ξύλινο σκαμνάκι. 

Εκτός από το απλό ενιαίο βάψιμο -με χρώμα ξύλου ή κιμωλίας-  ιδιαίτερα όμορφες, ειδικά σε ψηλά σκαμπώ, είναι και οι διχρωμίες.

"Μοιράστε" τις αποχρώσεις στην κεντρική επιφάνεια και τα πόδια του σκαμπώ, με χρώματα ανάλογα με το στυλ που θέλετε να του δώσετε και ταιριαστά με τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε. 

Πολύ ταιριαστή στον συγκεκριμένο τύπο καθισμάτων είναι και η ρουστίκ όψη που μπορείτε να τους δώσετε βάφοντας την κεντρική επιφάνεια με βερνίκι ξύλου σε μία ή περισσότερες αποχρώσεις και τα πόδια με άσπρο ή μαύρο χρώμα.  



Το βάψιμο σε γεωμετρικά σχέδια επίσης μπορεί να δώσει σε ένα απλό ξύλινο σκαμπώ πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Ανεξάρτητα αν επιλέξετε ένα απλό γραμμικό ή πιο περίπλοκο σχέδιο, θα το δημιουργήσετε με την βοήθεια προστατευτικής ταινίας βαψίματος και χωρίζοντας με αυτή την επιφάνεια του επίπλου στα ανάλογα σχήματα. 



Οι κλασσικές τεχνικές παλαίωσης επίπλων με δύο ή περισσότερα χρώματα και το τρίψιμο του ξύλου ανά σημεία, έτσι που κατά τόπους να διακρίνεται το από κάτω χρώμα, μπορούν να δώσουν εξαιρετική αντικέ όψη ακόμη και σε ένα ολοκαίνουργιο απλό σκαμνάκι. 



Η πιο απλή τεχνική για να δώσετε σε ένα ξύλινο σκαμπώ τεχνητά παλαιωμένη - φθαρμένη όψη είναι να το βάψετε με χρώμα ξύλου και αφού στεγνώσει με γυαλόχαρτο ή ένα αιχμηρό αντικείμενο να τρίψετε - ξύσετε αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο και κυρίως όλες τις κόχες - άκρες του επίπλου, ώστε στα σημεία αυτά κάτω από το χρώμα να είναι εμφανής η φυσική απόχρωση του ξύλου. 

Με σκούρο κερί ή πατίνα τα σημεία αυτά μπορούν να τονιστούν ακόμη περισσότερο. 



Τεχνικές παλαίωσης σε ξύλινα σκαμνάκια ανοιχτής απόχρωσης μπορούν να εφαρμοστούν και με σκούρο βερνίκι ξύλου αντί για χρώμα.

Περάστε ένα χέρι βερνίκι, σκουπίστε κατά τόπους την μεγαλύτερη ποσότητα με ένα πανάκι έτσι ώστε να δημιουργηθούν χρωματικές ανομοιομορφίες στην όψη του ξύλου και αν χρειάζεται, για ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα, επαναλάβετε την διαδικασία. 



Η ζωγραφική πάνω στο ξύλο μπορεί να μετατρέψει και το πιο απλό σκαμνάκι σε ένα πραγματικά ...κουκλίστικο έπιπλο.

Το σχέδιο, αν δεν τα πολυκαταφέρνετε σε αυτά, μπορεί να αποτυπωθεί πάνω στο ξύλο και με τσιχαρόχαρτο με την μέθοδο της ...ξεπατικωτούρας και στην συνέχεια να γεμιστεί με χρώμα. 



Μικρά ή μεγαλύτερα Stencils, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του σκαμπώ, μπορούν πραγματικά να το ...μεταμορφώσουν. 



Ανάλογα με το πόσο έντονο χρωματικά επιθυμείτε το τελικό αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε ένα ή περισσότερα χρώματα για να αποτυπώσετε πάνω στο σκαμπώ το σχέδιο του Stencil.

O συγκεκριμένος τρόπος είναι ιδανικός για να δημιουργήσετε σκαμνάκια σε Ethnic και Boho στυλ. 



Το χρώμα μαυροπίνακα είναι από τις καταλληλότερες και πιο γουστόζικες επιλογές για σκαμπώ τοποθετημένα σε παιδικά δωμάτια.



Το Decoupage, όπως ακριβώς και πάνω σε άλλου τύπου έπιπλα, μπορεί επίσης να προσδώσει και σε ξύλινα σκαμπώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση αρκεί να επιλέξετε το σωστό χαρτί - αποχρώσεις ανάλογα με τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε και να το συνδυάσετε με το βάψιμο-παλαίωση του επίπλου σε επίσης ταιριαστά χρώματα. 



Ένας πολύ απλός τρόπος για να δώσετε με Decoupage πολύ ιδιαίτερη και μοντέρνα όψη σε σκαμνάκια είναι να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες με καρώ μοτίβα στην κεντρική τους επιφάνεια, αφού πριν βάψετε τα πόδια σε μία από τις αποχρώσεις του καρώ σχεδίου.



Αναλυτικές Οδηγίες για την γενική εφαρμογή κάθε τεχνικής: 

- Τεχνικές Παλαίωσης

- Stencils

- Decoupage σε Έπιπλα

- Zωγραφική σε έπιπλα

- Βάψιμο Επίπλων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ