2021-07-01 07:25:12
Φωτογραφία για ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΗΠΟΥ: ΙΟΥΛΙΟΣ
Δεν είναι πολύ περισσότερα ούτε και πολύ διαφορετικά όλα όσα απαιτούν από εσάς τα φυτά σας τον Ιούλιο, τον πιο ζεστό παραδοσιακά μήνα του καλοκαιριού, απ΄ότι τον Ιούνιο.

Οι αυξημένες ανάγκες τους σε νερό σε συνδυασμό και με μια πιθανή απουσία σας λόγω διακοπών είναι και για αυτό τον μήνα το πιο βασικό. Φροντίστε λοιπόν να τους εξασφαλίσετε σωστό πότισμα όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε γι΄αυτό, απ΄όσους αναλυτικά τον προηγούμενο μήνα αναφέραμε.  

Η μελίγκρα και ο τετράνυχος εξακολουθούν μέχρι και το τέλος του Αυγούστου να αποτελούν επικίνδυνες απειλές για τα φυτά σας, ελέγχετε λοιπόν συχνά το φύλλωμά τους ώστε έγκαιρα να τα αντιμετωπίσετε με τον κατάλληλο ψεκασμό. Τα εποχιακά καλλωπιστικά βρίσκονται αυτή την περίοδο σε πλήρη ανθοφορία. Για να ενισχύσετε τις ...αντοχές τους και να βοηθήσετε την ανάπτυξη τους, κόβετε συχνά μαραμένα λουλούδια και ξεραμένα φύλλα. Είναι μια διαδικασία που αν συνηθίσετε να την κάνετε ακόμα και καθημερινά, αν έχετε τον απαραίτητο χρόνο, θα εξασφαλίσει στα φυτά σας εκτός από μεγαλύτερη ανθοφορία και εξαιρετική εμφάνιση. Οι γαρδένιες είναι από τις ...πρωταγωνίστριες κήπων και μπαλκονιών αυτήν την εποχή γεμάτες με τα κάτασπρα λουλούδια τους με το μαγευτικό άρωμα. Κόβετε διαρκώς τα μαραμένα λουλούδια και αντιμετωπίστε άμεσα ένα πιθανό κιτρίνισμα των φύλλων μ΄ένα σκεύασμα υγρού σιδήρου που θα προσθέτετε κάθε 15 ημέρες στο νερό του ποτίσματος, τηρώντας με μεγάλη ακρίβεια την δοσολογία που στο κάθε ένα αναγράφεται αφού ένα λάθος μπορεί να τις "κάψει" χωρίς να προλάβετε να το ...καταλάβετε
. Με τη λήξη της ανθοφορίας τους, κλαδέψτε τα μεγάλα κυρίως φυτά για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Σε περίπτωση καύσωνα φροντίστε να μεταφέρετε ιδιαίτερα ευαίσθητα φυτά σε πιο προστατευμένο-δροσερό περιβάλλον, ακόμη και μέσα στο σπίτι, σε θέσεις όμως που δεν θα τα ταλαιπωρεί ο παγωμένος αέρας από κλιματιστικά και ανεμιστήρες, κάτι που επίσης πρέπει να προσέξετε αυτήν την εποχή για όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου. Αν θέλετε να φυτέψετε φθινοπωρινά λαχανικά μπορείτε να ξεκινήσετε από το τέλος Ιουλίου με καρότα, λάχανα, κουνουπίδια κλπ. Είναι η εποχή που μικρά ή μεγαλύτερα διακοσμητικά κολοκύθια και κολοκύθες έχουν ήδη αναπτυχθεί. Αν θέλετε να τα αποξηράνετε για χρήση σε κατασκευές φροντίστε να τα κόψετε έγκαιρα πριν ωριμάσουν εντελώς και κρατήστε σπόρους για την επόμενη χρονιά.Αν έχετε μυρωδικά όπως δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη, λεβάντα κλπ. και θέλετε να τα αποξηράνετε για χρήση στην κουζίνα σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να το κάνετε. Κορφολογήστε τους βασιλικούς με το που θα εμφανιστούν τα πρώτα τους λουλούδια για να τους διατηρήσετε ζωντανούς και φουντωτούς και από τον επόμενο μήνα  συλλέξτε  σπόρους για να φυτέψετε την επόμενη χρονιά. Το φυτό του μήνα: ΚΑΤΗΦΕΣ

Μερικές ποικιλίες από χρυσάνθεμα έχουν και αυτή την εποχή λουλούδια, στις άλλες που απλά προετοιμάζονται για την ανθοφορία του φθινοπώρου κλαδέψτε τα μεγαλύτερα κυρίως φυτά για να δώσετε το σχήμα που θέλετε.  Καθαρίζετε συχνά ξερά φύλλα και κλαδάκια από κάθε είδους αναρριχώμενα και μην ανησυχείτε αν κάποιες από τις βουκαμβίλιες σας έριξαν όλα τους τα λουλούδια και έμειναν ..γυμνές. Μέσα στον μήνα όπως και τον Αύγουστο για τις περισσότερες ποικιλίες ακολουθεί μια ακόμα ...έκρηξη ανθοφορίας τους. Φροντίστε απλά να μην τις ποτίζετε παρά μόνο όταν το χώμα τους είναι πραγματικά στεγνό, διαφορετικά θα γεμίσουν φύλλα αλλά όχι λουλούδια.Σε ολόκληρη την διάρκεια του καλοκαιριού ένα κοινό λίπασμα γενικής χρήσης κάθε δύο περίπου εβδομάδες, βοηθά την σωστή ανάπτυξη όλων των φυτών και των λουλουδιών σας αρκεί να φροντίζετε, για τις αμέσως επόμενες ημέρες να τα ποτίζετε ...γενναία, διαφορετικά αντί να ωφεληθούν από την λίπανση απλά θα ...καούν. Επίσης μην λιπαίνετε και γενικά μην χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε σκεύασμα στα φυτά σας τις μέρες που οι θερμοκρασία ξεπερνά τους 30-32°CΕίναι η στιγμή για να ...χαρείτε όσα έχετε δημιουργήσει στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας. Βρείτε λοιπόν τον χρόνο απλά για να καθίσετε δίπλα στα λουλούδια σας, να απολαύσετε την ...παρέα τους, να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ...δροσιστικό αυτή την εποχή από μια ...φρεσκοποτισμένη αυλή ή ένα καταπράσινο και ανθισμένο μπαλκόνι. :)
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ