2021-07-09 21:05:13
Φωτογραφία για Κρούσματα κορονοϊού και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι – Κλείνουν σε Χανιά και Χαλκιδική
Μετά τη Χαλκιδική και τα Χανιά, συναγερμός έχει σημάνει και σε παιδική κατασκήνωση στο Καπανδρίτι της Αττικής.

Σύμφωνα πληροφορίες του MEGA έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα κορονοϊού, ενώ αναμένεται να γίνει ιχνηλάτιση μεταξύ παιδιών και εργαζομένων, προκειμένου να διευκρινιστεί ο αριθμός των μολύνσεων.

Kρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική

Την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορονοϊού στα Χανιά αποφάσισαν οι ιθύνοντες, μετά και το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών, ενώ θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι. Πάνω από 200 είναι τα παιδιά που φιλοξενεί η κατασκήνωση, με αρκετούς γονείς να έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν εχθές και σήμερα, με τους γονείς να καταγγέλλουν τις συνθήκες και την διαχείριση της εξάπλωσης του ιού.


Πολλά παιδιά έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού. Στα πρώτα τεστ, τα κρούσματα ήταν πάνω από 30, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, καθώς η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά , αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Οι γονείς δηλώνουν εξοργισμένοι για τους χειρισμούς των αρμοδίων. Μητέρα καταγγέλλει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Η κατασκήνωση αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Συναγερμός και στη Χαλκιδική

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει και στη Χαλκιδική έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, στην κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 14 κρούσματα, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με την κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, οι υπεύθυνοι δε θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στην χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού- εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ