2021-07-11 00:34:48
Φωτογραφία για ΕΜΑ: Alert' για νέες παρενέργειες από τα εμβόλια κορωνοϊού



Σε update προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων όσον αφορά τις σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων κατά Covid-19 των εταιρειών Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.





Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έκανε update σχετικά με τις σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων κορωνοϊού. 

Για το εμβόλιο της Moderna και των Pfizer/BioNTech, ο EMA διαπίστωσε ότι η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα μπορεί να εμφανιστούν σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, συνιστά την καταχώριση της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας ως νέων ανεπιθύμητων παρενεργειών στις πληροφορίες προϊόντων για αυτά τα εμβόλια, μαζί με μια προειδοποίηση για την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών στον τομέα της υγείας και των ατόμων που λαμβάνουν αυτά τα εμβόλια.

Ο Οργανισμός αναφέρει επίσης ότι οι άνθρωποι που είχαν προηγουμένως σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Συστήνει επίσης ότι το σύνδρομο πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες του εμβολίου ως νέα παρενέργειά του. Tα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο Janssen κατά Covid-19 θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια, εάν παρουσιάσουν γρήγορο πρήξιμο στα χέρια και τα πόδια ή ξαφνική αύξηση βάρους τις ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Αυτά τα συμπτώματα σχετίζονται συχνά με αίσθημα λιποθυμίας (λόγω της χαμηλής αρτηριακής πίεσης).
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ