2021-07-11 08:52:51
Φωτογραφία για Αλεξανδρούπολη: Αντίθετα περιφερειακά στελέχη της ΓΑΙΟΣΕ, στην παραχώρηση του χώρου στον δήμο για πάρκινγκ.



Την αντίθεση τους στην παραχώρηση-εκμίσθωση της έκτασης 1.832 τετραγωνικών μέτρων, πίσω από τον εκδοτήριο του ΟΣΕ στον δήμο Αλεξανδρούπολης για την δημιουργία ελεύθερου πάρκινγκ, εξέφρασαν τα περιφερειακά στελέχη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ως γνωστόν η ΓΑΙΑΟΣΕ συμφώνησε με τον δήμο Αλεξανδρούπολης αντί 1.000 ευρώ τον μήνα, σε πρώτη φάση για την εκμίσθωση της έκτασης για διάστημα 12 μηνών. Οι θέσεις δωρεάν στάθμευσης που θα προκύψουν, αφού γίνει κάποια διαμόρφωση στο χώρο υπολογίζονται σε 80. Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο όπου έγινε η σχετική συζήτηση, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τόνισε πως και ο στρατός, που χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο για φόρτωση και εκφόρτωση και γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει η γνωστή ράμπα, συμφωνεί σε όλα αυτά.

Οι πληροφορίες όμως του Evros-news.gr, αναφέρουν πως υπάρχουν διαφωνίες από όλα τα περιφερειακά στελέχη ΓΑΙΟΣΕ και ΟΣΕ στην συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης, για μια σειρά από λόγους, κυρίως ασφαλείας, που ανέλυσαν στην συγκεκριμένη σύσκεψη. Εκεί μάλιστα συμμετείχε και εκπρόσωπος του στρατού και συγκεκριμένα της ΧΙΙ Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης, ο οποίος επίσης εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις για την συγκεκριμένη εξέλιξη.


Τόσο αυτός όσο και τα στελέχη ΓΑΙΟΣΕ και ΟΣΕ, τόνισαν ότι υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από την παραχώρηση του χώρου στον δήμο Αλεξανδρούπολης και την ανεξέλεγκτη χρησιμοποίηση του χώρου ως πάρκινγκ, μια και θα μπορεί ελεύθερα οποιοσδήποτε θέλει να παρκάρει. “Ποιος θα ελέγχει την κατάσταση στον χώρο, αφού δεν θα υπάρχει υπάλληλος ή κάποιος υπεύθυνος για τον έλεγχο όσων μπαίνουν και βγαίνουν εκεί; Όταν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η ράμπα για φόρτωση ή εκφόρτωση, πόσο μάλλον τώρα που με την παρουσία των Αμερικανών αυτό συμβαίνει πιο συχνά και γίνει κανένα ατύχημα, τι θα συμβεί”; ήταν μόνο μερικά από τα ρωτήματα που τέθηκαν.

Επίσης, στον εκπρόσωπο της διοίκησης της ΓΑΙΟΣΕ, που ήταν ο μοναδικός υπέρμαχος της συγκεκριμένης παραχώρησης-εκμίσθωσης στον δήμο Αλεξανδρούπολης, τέθηκε και ένα ακόμα θέμα από περιφερειακό στέλεχος της εταιρείας. “Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόταση και από ιδιώτη για την εκμίσθωση του χώρου, με χρήματα περισσότερα από τα 1.000 που συμφωνήσατε με τον δήμο. Γνωρίζετε ότι μπορεί να κατηγορηθείτε για απιστία αν παραχωρήσετε τον χώρο της ΓΑΙΟΣΕ με μικρότερο χρηματικό ποσό”; ήταν το χαρακτηριστικό ερώτημα που του τέθηκε.

Ο Οργανισμός Λιμένος συμφώνησε;

Ένα ακόμα ζήτημα που προκύπτει για τον συγκεκριμένο χώρο, είναι ότι στο σημείο που είναι τώρα η μπάρα και μετά, εκεί δηλαδή που προβλέπεται να γίνεται η είσοδος-έξοδος των οχημάτων που θα σταθμεύουν, ανήκει στην χερσαία ζώνη και είναι αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και η διοίκηση του ΟΛΑ ρωτήθηκαν και συναίνεσαν σε όλα αυτά; Γιατί θα γίνουν, όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και κάποιες παρεμβάσεις διαμόρφωσης του χώρου και για αυτές αφού ανήκουν στην χερσαία ζώνη του λιμανιού, απαιτείται σχετική άδεια του ΟΛΑ. Υπήρξε η υποβολή σχετικού αιτήματος και η έγκριση του, όταν βρίσκεται εν εξελίξει και ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη επενδυτή;

evros-news.gr

sidirodromikanea


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ