2021-07-11 08:53:09
Φωτογραφία για Η νέα φονική μόδα στα social media: Ρισκάρουν τη ζωή τους για μια selfie σε σιδηροδρομικές γραμμές.
Γονείς που αφήνουν τα μωρά τους απροστάτευτα μέχρι τολμηροί νέοι που έχουν άγνοια κινδύνου.

Άλλη μόδα και αυτή! Αρκετοί άνθρωποι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο στην προσπάθειά τους να βγάλουν φωτογραφίες δίπλα σε σιδηροδρομικές γραμμές. Μάλιστα βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνει ένα παιδί τοποθετημένο πάνω στις γραμμές ενώ ένα ζευγάρι, πιθανότατα οι γονείς του βγάζουν φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, οι χρήστες χρησιμοποιούν hashtag όπως #railphotography και #railwayshoot σε ιστότοπους όπως το TikTok, το Instagram και το Facebook. Η χρήση αυτών αυξήθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια. Από την έναρξη της πανδημίας έχουν σημειωθεί 433 σοβαρά περιστατικά σε σιδηροδρομικές γραμμές στην Ουαλία.

Ο οδηγός τρένου Τζόντι Ντονέλι δήλωσε: «Με τα χρόνια, εγώ και πολλοί από τους συναδέλφους μου, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε εκατοντάδες τρομακτικά και, μερικές φορές, τραγικά περιστατικά στις διαβάσεις. Οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι το χειρότερο δεν θα συμβεί σε αυτούς. Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα, τα τρένα μπορεί να χρειαστούν εκατοντάδες μέτρα για να σταματήσουν που σημαίνει ότι η απόφαση να περάσετε τις ράγες μπορεί να αποβεί μοιραία».


Ο Ρίτσαρντ Πάουελ, επιθεωρητής της βρετανικής αστυνομίας μεταφορών είπε: «Το να βγάζεις φωτογραφίες σε σιδηροδρομικές γραμμές είναι παράνομο και εξαιρετικά επικίνδυνο. Θα μπορούσατε να μεταφερθείτε στο δικαστήριο» προειδοποιεί ο Ρίτσαρντ Πάουελ, επιθεωρητής της βρετανικής αστυνομίας μεταφορών.

«Τα τρένα πλησιάζουν σχεδόν αθόρυβα, οπότε αν αποσπάται η προσοχή σας, δεν θα το παρατηρήσετε μέχρι να είναι πολύ αργά. Καμία φωτογραφία δεν αξίζει τον κίνδυνο για εσάς ή τις οικογένειές σας».

sputniknews.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ