2021-07-13 19:20:32
Φωτογραφία για Εστίες φωτιάς σε 4 σημεία εντόπισαν οι πυροσβέστες στο Σέιχ Σου
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη

Εστίες φωτιάς σε 4 διαφορετικά σημεία εντόπισαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής φτάνοντας στο Σέιχ Σου για να κατασβήσουν την πυρκαγιά. Πρόκειται για ένα δεδομένο το οποίο αυξάνει το ενδεχόμενο εμπρησμού. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Drone της πυροσβεστικής θα σηκωθεί το απόγευμα της Τρίτης για να καταμετρήσει πόσα στρέμματα κάηκαν. Μία από τις εστίες φωτιάς εκδηλώθηκε μόλις  300-400 μέτρα από το ζωολογικό κήπο του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται όπως λέει  ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δημήτρης Δημητριάδης για χώρο που είχε καθαριστεί μετά και την πρόσφατη επίσκεψη-παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαραδλιά στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.


«Σε κείνο το σημείο υπήρχαν μπάζα τα οποία, όμως, καθαρίστηκαν. Το γεγονός ότι δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή βοήθησε στην κατάσβεση της φωτιάς» δήλωσε ο κ. Δημμητριάδης. Την φωτιά εντόπισε αρχικά υπάλληλος του δήμου Νεάπολης-Συκεών ο οποίος και ειδοποίησε το δήμο Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ενώ εκπονήθηκε και σχέδιο για την ενδεχόμενη απομάκρυνση των ζώων από το ζωολογικό κήπο. Νωρίς το απόγευμα αποκαταστάθηκε και η κίνηση στον Περιφερειακό.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες επιχείρησαν εναέρια μέσα ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα. Η αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και έτσι η εστία δεν επεκτάθηκε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή κάνοντας ρίψεις νερού, ενώ τα εναέρια μέσα μέχρι πριν λίγη ώρα προέβαιναν και αυτά σε προληπτικές ρίψεις νερού.

πηγή ethnos.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ