2021-08-12 14:25:58
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ  ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 3640

Προς : Διοικητής ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτης Δουφεξής

Αξιότιμε κ. Διοικητά,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΑθήνα, 12 Αυγούστου 2021Σας αποστέλλουμε επιστολή συναδέλφου φαρμακοποιού, η οποία απεστάλη και στον Υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω φαρμακοποιός κατέβαλλε τις εισφορές του στον ΕΦΚΑ στις 26.07.2021 και αιτήθηκε στις αρχές Αυγούστου Ασφαλιστική Ενημερότητα η οποία δεν εκδόθηκε καθόσον μετά την καταβολή των εισφορών επιβαρύνθηκε με προσαυξήσεις 1,06 € και 2,50 € τις οποίες ο φαρμακοποιός αποπλήρωσε στις 4 και 5 Αυγούστου αντίστοιχα. Η Ασφαλιστική Ενημερότητα όμως δεν εκδόθηκε και πάλι έγκαιρα (ήτοι έως τις 10 Αυγούστου) με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να μην μπορεί να την υποβάλει για την αποπληρωμή των συνταγών του από τον ΕΟΠΥΥ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα 12.08.2021 στον ΕΦΚΑ δεν έχει καταχωρηθεί η τακτοποίηση της οφειλής του εν λόγω συναδέλφου (των 248€) που έχει πληρωθεί από τις 26.07.2021.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να...

..... βρεθεί άμεσα μια λύση. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προτείνει η όποια προσαύξηση να είναι απαιτητή τον επόμενο μήνα, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η έκδοση Ασφαλιστικής Ενημερότητας για τους φαρμακοποιούς, έγγραφο απαραίτητο για την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης κ. Διοικητά πρέπει να επαναλάβουμε το σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που αντιμετωπίζουμε διαχρονικά εφόσον δεχόμαστε καθημερινά παράπονα από συναδέλφους ότι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δενανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές κλήσεις. Το έλλειμμα επικοινωνίας, η πολυήμερη καθυστέρηση του συστήματος σας να ενημερώνεται για τις πληρωμές των φαρμακοποιών (που ξεπερνά τις 10 ημέρες!!!) αλλά και να ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις τυχόν προσαυξήσεις δημιουργεί ένα «συναλλακτικό κομφούζιο» με θύματα τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι ενώ είναι συνεπείς δεν μπορούν να εκδώσουν Ασφαλιστική Ενημερότητα με αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση.Με Εκτίμηση,

Ο πρόεδρος Απόστολος Βαλτάς

Ο γραμματέας Σεραφείμ Ζήκαςfarmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ