2021-08-12 20:54:54
Φωτογραφία για Κίνηση αντιμετώπιση αυτοκτονιών στους βρετανικούς σιδηροδρόμους.
Υπάρχουν ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις αυτοκτονίες στο βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Με περισσότερα από 250 καταγεγραμμένα περιστατικά το περασμένο έτος, οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας διαχείρισης υποδομής Network Rail και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Samaritans, έχουν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της καλύτερης συνειδητοποίησης των πινακίδων και ενδεχομένως στην αποφυγή τραγωδίας.

Του Simon Walton

Το Small Talk Saves Lives είναι ένα πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην αποφυγή της τραγωδίας της αυτοκτονίας στο βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Το Συμβούλιο Ασφάλειας και Προτύπων των Σιδηροδρόμων (RSSB) ανέφερε περισσότερα από 250 περιστατικά πέρυσι. Χωρίς να υποβαθμίζονται οι καταστροφικές προσωπικές συνέπειες, τα περιστατικά αυτοκτονίας αποτελούν επίσης σημαντική διακοπή των σιδηροδρομικών εργασιών, με ανείπωτες επιπτώσεις στη ζωή όλων των πληγέντων.


Η μικρή κουβέντα σώζει ζωές

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να προσαρμόζεται στη ζωή με χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας, η Network Rail, η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών και η ευρύτερη σιδηροδρομική βιομηχανία ενώθηκαν με την φιλανθρωπική οργάνωση The Samaritans, για να βοηθήσουν στο σοβαρό ζήτημα της αυτοκτονίας στο σιδηρόδρομο. Το έργο, που ονομάζεται Small Talk Saves Lives, στοχεύει στο να ενδυναμώσει το κοινό να δράσει εάν δει κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, απλώς ξεκινώντας μια συνομιλία.

Μια έρευνα αποκάλυψε ότι πάνω από τα τρία τέταρτα του έθνους συνέχισαν να χρησιμοποιούν μικρές συζητήσεις με αγνώστους κατά τη διάρκεια περιορισμών πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης με γείτονες με τους οποίους δεν είχαν μιλήσει πριν. Ένας στους πέντε ερωτηθέντες είναι πιο πιθανό να θέλει να κάνει κουβέντες μόλις αρθούν οι περιορισμοί. Τα ευρήματα δείχνουν μια εκτίμηση της αίσθησης της κοινότητας που προκαλεί η πανδημία.

Δίνοντας αυτοπεποίθηση για δράση

Το βρετανικό απόθεμα μπορεί να είναι διεθνώς φημισμένο, αλλά η έρευνα των Σαμαρειτών δείχνει πόσο βασίζεται το έθνος στις μικρές κουβέντες, ακόμη και με τους περιοριστικούς κοινωνικούς περιορισμούς της πανδημίας. Τα ευρήματα έρχονται καθώς οι Σαμαρείτες ξεκινούν μια νέα φάση του έργου τους Small Talk Saves Lives, σε συνεργασία με το Network Rail, τη Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών και την ευρύτερη σιδηροδρομική βιομηχανία. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το YouGov, διαπίστωσε ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποίησαν μικρές κουβέντες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ σχεδόν ένας στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσε ότι είναι πιθανό να θέλει να κάνει περισσότερες συζητήσεις με έναν ξένο πρόσωπο με πρόσωπο μόλις οι περιορισμοί ανυψώνονται.

Με συνηθισμένα θέματα αναμονής όπως ο καιρός, η καμπάνια υπενθυμίζει στο κοινό ότι έχει ήδη τις ικανότητες να ξεκινήσει μια συνομιλία με κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, δίνοντάς του την αυτοπεποίθηση να δράσει. «Έχοντας εμπιστοσύνη στα ένστικτά μας, αν κάτι δεν είναι σωστό, μια μικρή κουβέντα και μια απλή ερώτηση, όπως« Γεια, τι ώρα είναι; » μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να διακόψετε τις σκέψεις αυτοκτονίας κάποιου και να τον βοηθήσετε να ξεκινήσει στο ταξίδι της ανάρρωσης », ανέφερε η δήλωση των Σαμαρειτών. «Θα μπορούσε να σώσει μια ζωή».

Κλήση αφύπνισης

Το θέμα ήρθε στο σπίτι της σιδηροδρομικής βιομηχανίας. Ο Dom Mottram του Network Rail γνωρίζει τη σημασία της μικρής κουβέντας αφού βίωσε αυτοκτονικές σκέψεις στα εφηβικά του χρόνια, μόλις πριν από μια δεκαετία. Σκεφτόταν να του αφαιρέσει τη ζωή όταν μια κυρία τον πλησίασε και του έκανε μια ερώτηση. Η καλοσύνη της τον έβγαλε από το να βλάψει τον εαυτό του τη στιγμή. Ο Dom βοήθησε έκτοτε άλλους σε παρόμοια κατάσταση τόσο εντός όσο και εκτός σιδηροδρομικού περιβάλλοντος.

«Μου πήρε πολύ καιρό πριν μιλήσω σε κανέναν για εκείνη τη στιγμή», είπε ο Ντομ. «Callταν μια κλήση αφύπνισης και τελικά πήρα βοήθεια από το πανεπιστήμιο και την οικογένειά μου. Είχα τα πάνω κάτω μου με την ψυχική μου υγεία μετά από αυτό, αλλά έχω κάνει πολύ δρόμο από τον 19χρονο εαυτό μου. Αισθάνομαι ότι ξέρω πώς να υποστηρίξω την ψυχική μου υγεία τώρα. Θα συνιστούσα σε όλους να μιλήσουν για το πώς αισθάνονται και να ζητήσουν βοήθεια. Είναι τόσο αλήθεια που οι μικρές κουβέντες αρκούν για να σώσουν τη ζωή κάποιου - όπως ακριβώς για μένα και είναι αυτό που προσπαθώ πάντα να κάνω για τους άλλους ».

Καλέστε τους Σαμαρείτες 116 123

Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να καλέσει τους Σαμαρείτες στο 116 123 - από οποιοδήποτε τηλέφωνο. Αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετό για να αποτρέψει μια τραγωδία. Ο βοηθός αρχιφύλακας της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών Τσάρλι Ντόιλ, δήλωσε ότι όταν οι συνάδελφοί του κάνουν σωστικές παρεμβάσεις, συχνά ξεκινούν απλά λέγοντας ένα γεια και μια συνομιλία. «Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για το τι να πω», σημείωσε ο Ντόιλ. «Έχω ακούσει για αξιωματικούς να συζητούν για τον καιρό ή το ποδόσφαιρο. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά. Η έναρξη μιας συνομιλίας μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται. Δεν προτείνουμε στους ανθρώπους να παρέμβουν εάν δεν αισθάνονται άνετα ή ασφαλείς για να το κάνουν. Μπορούν να ενημερώσουν ένα μέλος του προσωπικού των σιδηροδρόμων ή έναν αστυνομικό - πολλοί εκ των οποίων έχουν εκπαιδευτεί από Σαμαρείτες - ή να καλέσουν στο 999 ».

https://www.railfreight.com/policy/2021/08/12/tackling-suicide-on-uk-railways/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ