2021-08-13 13:28:42
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η απεργία των μηχανοδηγών  στη Γερμανία, αλλά οι συνέπειες θα παραμείνουν για μέρες.
Η απεργία της GDL στη Γερμανία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στις 2 το πρωί. Τα τρένα της DB Cargo θα μπορούν να λειτουργούν ξανά το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, ο αντίκτυπος των 190 αμαξοστοιχιών που ακινητοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες θα γίνει αισθητός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Νίκος Παπατόλιος

Οι επιχειρήσεις της DB Cargo έχουν παραλύσει από την έναρξη της απεργίας την Τρίτη, 11 Αυγούστου. Η εταιρεία αγωνίστηκε να διατηρήσει σε λειτουργία τις κρίσιμες αλυσίδες εφοδιασμού και συνεργάστηκε με άλλους φορείς εκμετάλλευσης για να αναλάβει τα τρένα. Παρ 'όλα αυτά, η πλειονότητα των υπηρεσιών τέθηκε σε αδιέξοδο επηρεάζοντας τόσο την εθνική όσο και τη διεθνή κίνηση.

Η απεργία επηρέασε κυρίως τις συνδέσεις με την Πολωνία και την Τσεχία, ενώ οι διαταραχές στο Μάνχαϊμ έθεσαν επίσης προβλήματα στην κυκλοφορία από και προς την Ελβετία και την Ιταλία.

Νέος Δρόμος του Μεταξιού

Δεδομένου ότι η Γερμανία είναι ένας ευρασιατικός κόμβος κυκλοφορίας, η απεργία των οδηγών και των εργαζομένων στις υποδομές επηρέασε επίσης την κυκλοφορία κατά μήκος του Νέου Δρόμου του Μεταξιού. Για παράδειγμα, το τρένο που εκτελούσε από την Κίνα στο Τίλμπουργκ, στην Ολλανδία, δεν μπορούσε να διασχίσει τη Γερμανία και να φτάσει στον τελικό του προορισμό. Πιθανότατα, άλλα τρένα Κίνας-Ευρώπης αντιμετώπισαν επίσης το ίδιο πρόβλημα.

Το Ρότερνταμ αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα

Οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις τρένων στη Γερμανία επηρέασαν σοβαρά την κυκλοφορία από και προς τις Κάτω Χώρες. Όπως εξήγησε ο Jelle Rebbers, εκπρόσωπος της DB Cargo the Netherlands στο Spoorpro.com, τα τρένα που διασχίζουν τα ολλανδικά-γερμανικά σύνορα «συνήθως φτάνουν μέχρι το Ρότερνταμ πριν γυρίσουν και επιστρέψουν στη Γερμανία».

Αυτό δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της απεργίας. Παρόλο που κυκλοφορούσαν πολλά τρένα, εξακολουθούσε να παρατηρείται σημαντική αναστάτωση. Ωστόσο, το Ρότερνταμ ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερη ενόχληση. Λόγω προγραμματισμένων εργασιών στην αυλή Waalhaven Zuid, ο τερματικός σταθμός RSC στο Ρότερνταμ βιώνει, από χθες το απόγευμα (12 Αυγούστου), διακοπές στην κυκλοφορία που προκαλούν καθυστερήσεις. Σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο της απεργίας, το βάρος θα μπορούσε να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

https://www.railfreight.com/railfreight/2021/08/13/strike-in-germany-over-consequences-will-persist-for-days/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ