2021-08-20 06:32:16
Φωτογραφία για Σιγκαπούρη: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι εβδομάδων Βρετανός που δεν φορούσε μάσκα σε τρένο.
Ο Μπέντζαμιν Γκλεν είχε συλληφθεί μετά τη μετάδοση τον Μάιο ενός βίντεο που έγινε viral, στο οποίο εμφανιζόταν χωρίς μάσκα μέσα σε τρένο στη Σιγκαπούρη - Καθώς είχε ήδη εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του στη φυλακή κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος και θα απελαθεί

Σε φυλάκιση έξι εβδομάδων καταδικάστηκε στη Σιγκαπούρη ένας Βρετανός επειδή δεν φορούσε μάσκα και για επίθεση σε αστυνομικούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας αυτής στη νοτιοανατολική Ασία.

Ο Μπέντζαμιν Γκλεν, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τη μετάδοση τον Μάιο ενός βίντεο που έγινε viral, στο οποίο εμφανιζόταν χωρίς μάσκα μέσα σε τρένο στη Σιγκαπούρη, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε ποινή φυλάκισης άνευ αναστολής.

"Η καταδίκη στην υπόθεση του Γκλεν Μπέντζαμιν (...) αφορά φυλάκιση έξι εβδομάδων και θα επιβληθεί από τις 19 Ιουλίου", επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της δικαιοσύνης της Σιγκαπούρης.


Η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία έχει αντιμετωπίσει με σχετική επιτυχία την πανδημία του νέου κορωνοϊού, έχει υιοθετήσει αυστηρές κυρώσεις κατά όλων όσοι παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες για την αναχαίτιση της COVID-19 και αρκετοί ξένοι έχουν ήδη πληρώσει το τίμημα.

Ο σαραντάχρονος Βρετανός επιτέθηκε στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν και αρνήθηκε να φορέσει μάσκα σε ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου τον περασμένο μήνα.

Ο Μπέντζαμιν Γκλεν χαρακτήρισε εξάλλου ενώπιον του δικαστηρίου "γελοία" και "αποτρόπαιη" τη δίκη του και επιχειρηματολόγησε ότι οι μάσκες δεν προστατεύουν από τη μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Έπειτα από αυτήν του τη στάση, ο δικαστής ζήτησε ψυχιατρική αξιολόγηση, αλλά κρίθηκε ότι η κατάσταση του Βρετανού επέτρεπε να συνεχιστεί η δίκη του.

Αυτός καταδικάστηκε για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων, για τη συμπεριφορά του απέναντι στην αστυνομία και για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Ωστόσο, καθώς είχε ήδη εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του στη φυλακή κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος και θα απελαθεί, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Straits Times.

Στη Σιγκαπούρη, οι κρατούμενοι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι λόγω καλής συμπεριφοράς αφού εκτίσουν τα δύο τρίτα της ποινής τους.

Ο Γκλεν εργαζόταν στην τοπική θυγατρική βρετανικού ομίλου προσλήψεων από το 2017, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Τον Μάιο, 9 Βρετανοί έχασαν την άδεια εργασίας τους στη Σιγκαπούρη επειδή αψήφησαν τους υγειονομικούς κανόνες στη διάρκεια γιορτής σε γιοτ τα Χριστούγεννα.

Τον Ιούνιο, 4 Βρετανοί απελάθηκαν επίσης από τη Σιγκαπούρη αφού έκαναν βόλτα σε παμπ παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν.

protothema.gr

sidirodromikanea
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ