2021-08-21 11:31:03
Φωτογραφία για Προστασία Ξύλινων Επίπλων, πρακτικές επιλογές για Τραπέζια - Γραφεία
Τα σεμεδάκια και τα υφασμάτινα τραπεζόμαντηλα που γέμιζαν τα μπαούλα των παλαιότερων :) όπως και τα πλαστικά που δεν αποτελούν και υποδείγματα ...αισθητικής, χρησιμοποιούνταν σε τραπέζια καθημερινής χρήσης πρωτίστως για προστασία των επίπλων από φθορές.

Οι λύσεις αυτές βεβαίως και διακοσμητικά υστερούν αφού τελικώς κρύβουν το έπιπλο αλλά και λειτουργικά προσφέρουν στοιχειώδη προστασία του ξύλου και ασφαλώς απαιτούν συχνό πλύσιμο-σιδέρωμα. 

Αντίθετα κάθε είδους τραπέζι - γραφείο, ακόμη και έντονης καθημερινής χρήσης, μπορεί να προστατευθεί πλήρως με πιο πρακτικούς τρόπους-υλικά που ταυτόχρονα διευκολύνουν το καθάρισμα των επιφανειών χωρίς ταυτόχρονα να καλύπτουν το έπιπλο, κάτι που ειδικά όταν πρόκειται για ένα όμορφο ή και ιδιαίτερο ξύλινο τραπέζι αφαιρεί από τον χώρο όλη την αισθητική του ξύλου και την αντικαθιστά με ένα ύφασμα.

Γυαλί

Ο πιο συνήθης τρόπος για να προστατέψετε πλήρως ξύλινες επιφάνειες τραπεζιών - γραφείων όχι μόνο από φθορές - σκόνη αλλά και θερμότητα, ζεστά σκεύη σε τραπέζια φαγητού κλπ. 


Το γυαλί κόβεται στις ακριβείς διαστάσεις του επίπλου, μπορεί αν θέλετε να τοποθετηθεί και ελαφρά προεκτεινόμενο ειδικά σε τραπέζια οβάλ σχήματος, και αποτελεί μια λύση ιδιαίτερη χρηστική αφού καθαρίζεται πολύ εύκολα.

Για την κάλυψη επιφανειών τραπεζιού χρησιμοποιείται χοντρό γυαλί διαφανές ή και άλλων αποχρώσεων με πλήρως λείες και ασφαλείς ή και στρογγυλεμένες άκρες-γωνίες. 

Το γυαλί είναι ο τρόπος και για να αποκτήσουν εντελώς επίπεδη κεντρική επιφάνεια ξύλινα τραπέζια ιδιαίτερου σχεδιασμού, κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά όπως πχ μια παλιά πόρτα, ακατέργαστο ξύλο κλπ. 

Η χρήση του σε γραφεία ή μικρά βοηθητικά τραπέζια προσφέρει και πρόσθετες διακοσμητικές επιλογές αφού ανάμεσα στο ξύλο και το γυαλί μπορούν να τοποθετηθούν χάρτινα  διακοσμητικά αντικείμενα πχ φωτογραφίες. 

Πλέξιγκλας 

Οπτικά η όψη του δεν διαφέρει ουσιαστικά από εκείνη του γυαλιού και είναι πρακτικότερο για χρήση σε γραφεία όπου μπορεί να τοποθετηθεί και όχι για πλήρη αλλά μερική κάλυψη του επίπλου, τοποθετώντας ένα μόνο κομμάτι στο σημείο που δέχεται την πιο έντονη καθημερινή χρήση.

Προσφέρει την ευκολία του μικρότερου βάρους σε σχέση με το γυαλί και είναι ιδανικό για γραφεία - πάγκους εργασίας σε επαγγελματικούς χώρους.  

"Μαλακό Γυαλί" - Εύκαμπτο PVC

Η ...επανάσταση στην προστασία ξύλινων επίπλων. 

Εύκαμπτο διαφανές PVC που στην σύστασή του περιέχει σιλικόνη, έχει την ίδια ακριβώς όψη με το γυαλί, διατίθεται σε διάφορα πάχη και κόβεται ακόμη και με ένα κοινό ψαλίδι στις ακριβείς διαστάσεις του επίπλου.  

Παρέχει πλήρη προστασία και από θερμότητα καθώς δεν επηρεάζεται πχ από την τοποθέτηση ζεστών σκευών-πιάτων σε τραπέζια φαγητού ενώι διακοσμητικά προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες με το γυαλί αφού κάτω από αυτό μπορεί φυσικά, αν το προτιμάτε, να τοποθετηθεί  ύφασμα. 

Είναι μια εξαιρετικά πρακτική επιλογή και για προστασία γυάλινων επίπλων, βιτρινών καταστημάτων κλπ. καθώς πρόκειται ουσιαστικά για αύθραυστο υλικό, δεν σπάει όπως πιθανώς μπορεί να γίνει με το γυαλί, δεν τσαλακώνει και καθαρίζεται πολύ εύκολα.

Οι τιμές του είναι αντίστοιχες με αυτές μιας καλής ποιότητας χοντρού γυαλιού και διατίθεται στην αγορά  σε διάφορα πάχη και φύλλα διαφόρων διαστάσεων.  Δείτε το ενδεικτικά εδώ. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ