2021-09-02 00:28:54
Φωτογραφία για H πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που σταματά το lockdown ''υποβιβάζοντας τον κοροναϊό σε… εποχική γρίπη
Η πρώτη χώρα που θα πορευτεί σε εποχές προ κοροναϊού από τις 10 Σεπτεμβρίου γίνεται η Δανία, καθώς οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να άρουν όλους τους σχετικούς περιορισμούς που «έφερε» η πανδημία υποβιβάζοντας τον κίνδυνο  της covid σε κίνδυνο εποχικής γρίπης.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Δανίας, ο κοροναϊός «δεν αποτελεί πλέον κρίσιμη απειλή για την κοινωνία» και αυτό οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο: στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

«Η επιδημία είναι υπό έλεγχο, καθώς έχουμε επίπεδα ρεκόρ στους εμβολιασμούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάγκνους Χέουνικε και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να αφαιρέσουμε αυτα που έπρεπε να εισαγάγουμε στον αγώνα κατά του κοροναϊού».

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε, ότι ακόμη και αν η χώρα είναι «σε καλή θέση αυτή τη στιγμή», η επιδημία δεν είχε τελειώσει και η κυβέρνηση δεν θα δίστασει να «ενεργήσει γρήγορα εάν η πανδημία απειλήσει ξανά την κοινωνία».


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Δανία φτάνει στο 71%, με τη χώρα να είναι πίσω μόνο από τη Μάλτα (80%) και την Πορτογαλία (73%).

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Guardian, η Δανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που επέβαλε μερικό lockdown τον Μάρτιο του 2020, κλείνοντας σχολεία και μη απαραίτητες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, ενώ ήταν και από τις πρώτες που υιοθέτησαν ένα «covid pass» στις 21 Απριλίου του 2021, με ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων να είναι διαθέσιμες για όποιον πιστοποιητικό εμβολιασμού, έχει αποτέλεσμα αρνητικού τεστ 72 ωρών ή έχει νοσήσει τις τελευταίες δύο έως δώδεκα εβδομάδες.

Το μόνο που θα μείνει να θυμίζει Covid εποχές στη Δανία είναι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις στη Δανία, επειδή καλύπτονται από ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων της χώρας, η οποία δεν λήγει μέχρι νεωτέρας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ