2021-09-03 18:26:29
Φωτογραφία για Σε θέσεις μάχης οι κατασκευαστικές για έργο 113 εκατ. ευρώ.
Με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων κατασκευαστικών Ομίλων αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού με την διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, για το νέο κτίριο στο οποίο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 113 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει οριστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι φάκελοι θα αποσφραγιστούν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, με την υποβολή οικονομικών προσφορών των εταιρειών-σχημάτων που θα προκριθούν και εν συνεχεία, μετά την αξιολόγηση, θα αναδειχτεί ο ανάδοχος.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ και προβλέπει την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση ενός σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο θα σχεδιαστεί με βάση της αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.


Η διάρκεια της σύμβασης ΣΔΙΤ θα είναι 30 έτη, εκ των οποίων ως και 3 χρόνια θα είναι η μελέτη - κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος και των σύνοδων έργων και τα υπόλοιπα η λειτουργική περίοδος.

Εκτός από την κατασκευή του κτιρίου, προβλέπεται η κατασκευή μιας πεζογέφυρας επί της οδού Πειραιώς που εξασφαλίζει την πρόσβαση στο κτίριο, η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τμήμα του οποίου βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΟΣΕ που διαχειρίζεται η ΓΑΙΟΣΕ, η διάνοιξη οδού καθώς και η κατεδάφιση των υφιστάμενων κτισμάτων σε τμήμα του οικοπέδου.

Το οικόπεδο επί του οποίου πρόκειται να ανεγερθεί το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 166 του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, μία περιοχή που πλήττεται από πολλά πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα με συνέπεια την υποβάθμιση της.

Το εν λόγω οικόπεδο, το οποίο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, γειτνιάζει με τους κεντρικούς άξονες μεγάλης κυκλοφορίας, τις οδούς Πέτρου Ράλλη, Παν. Τσαλδάρη και Χαμοστέρνας.

Στο οικόπεδο υπάρχουν αρκετά κτίρια πολλά από τα οποία έχουν υποστεί βλάβες από το σεισμό του 1999, ενώ παράλληλα υπάρχουν προκατασκευασμένα (container) που σήμερα εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες των εργαστηρίων και υπηρεσιών του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημοσίων Έργων. Το σύνολο των κτιρίων αυτών θα κατεδαφιστούν προκειμένου να ανεγερθεί το νέο κτιριακό συγκρότημα.

Να σημειωθεί ότι η μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών σε ένα νέο κτίριο, που θα πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου εργασιακού χώρου, σχεδιασμένου με άξονα τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και τη μικρότερη δυνατή συντήρηση, θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στην απαλλαγή εξόδων για μισθώσεις κτιρίων, εξασφαλίζοντας οικονομικό όφελος για το Δημόσιο από τα μισθώματα της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ στα 30 έτη.

capital.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ