2021-09-03 18:43:08
Φωτογραφία για Κούβα: Ταξιδεύντας με τρένο από την Αβάνα προς το Σαντιάγο.
Όσον αφορά τα τρένα, οι Ισπανοί και οι Κουβανοί δεν μιλούν μια κοινή γλώσσα. Για τους Ισπανούς, ένα γρήγορο τρένο είναι που καλύπτει τα 370 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη σε δυόμισι ώρες.

 Οι Κουβανοί είναι λιγότερο απαιτητικοί.

Για παράδειγμα, από Αβάνα a Σαντιάγκο ντε Κούβα, που τους χωρίζει 535 χιλιόμετρα, το ταξίδι διαρκεί… .. 18 ώρες! Η αλήθεια είναι ότι για τους τουρίστες αυτό είναι ένα μείγμα περιπέτειας και μια ευκαιρία να δουν την ύπαιθρο, να γνωρίσουν τους ανθρώπους και να περάσουν από πολλά παραδοσιακά χωριά ή χωριά.

Αυτό το τρένο που καλύπτει τη διαδρομή μεταξύ αυτών των δύο εμβληματικών πόλεων του νησιού διευθύνεται από Ferrocarriles de Cuba, μέσω Matanzas, Santa Clara, Ciego de Ávila, Camaguey και Las Tunas. Πρόκειται για έναν παλιό κινητήρα ντίζελ ατμού, στον οποίο τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από κόκκινο δέρμα, πολύ άνετα με μοχλούς που σας επιτρέπουν να ξαπλώνετε.


Ενώ τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Ισπανίας διαθέτουν ταινίες, ακουστικά και ένα κομψό μπαρ εσπρέσο, σε αυτό το τρένο υπάρχει μπύρα, κουβανέζικος καφές, χυμοί φρούτων και σάντουιτς. Η τιμή του εισιτηρίου (μετ 'επιστροφής) είναι 83 ευρώ.

Η Κούβα έχει σήμερα περισσότερα από 9300 χλμ. (5800 μίλια) σιδηροδρομικών γραμμών. Η πιο δημοφιλής είναι η διαδρομή από την Αβάνα προς το Σαντιάγο με το τρένο που ονομάζεται «ειδικό» ή «γαλλικό». Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα μέσο μεταφοράς που είναι πιο οικονομικό και άνετο από το λεωφορείο, ειδικά στα ταξίδια της Αβάνας-Σαντιάγο της Κούβας όπου υπάρχει το καλύτερο τρένο στη χώρα.

Ο ξένος τουρίστας μπορεί να αγοράσει το ταξιδιωτικό εισιτήριο σε δολάρια και συνιστάται να κάνετε την κράτηση μία ή δύο ημέρες νωρίτερα. Και μεταξύ των συστάσεων για το ταξίδι, θα πρέπει να πάρετε ιδιαίτερα νερό για να αποφύγετε την ταλαιπωρία, καθώς και να μεταφέρετε ένα φακό, να μην παραμελείτε τις αποσκευές σας και να έχετε ελαφρύ παλτό εάν υπάρχει κλιματισμός, επειδή το τρένο είναι συνήθως πολύ κρύο.

absolutviajes.com

sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ