2021-09-16 01:01:41
Φωτογραφία για Pfizer: Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Ασφαλής η τρίτη δόση
Ασφαλής και αποτελεσματική έναντι του κορονοϊού και των νέων μεταλλάξεων θεωρείται η τρίτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τη Pfizer, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η φαρμακοβιομηχανία, επικαλούμενη δεδομένα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ αναφέρει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και γι’ αυτό απαιτείται και αναμνηστική δόση.

«Τα πραγματικά δεδομένα από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ότι τα ποσοστά λοιμώξεων αυξάνονται ταχύτερα σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα», ανέφερε η Pfizer σε παρουσίαση που έκανε στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πρόσθεσε δε ότι η υποχώρηση της αποτελεσματικότητας οφείλεται «κυρίως στη μείωση των ανοσολογικών αποκρίσεων του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου» και όχι στην παραλλαγή Δέλτα.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο FDA, την Παρασκευή θα συνεδριάσει για να εξετάσει αν οι Αμερικάνοι πρέπει να κάνουν και Τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), καθώς και ερευνητές από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: Bloomberg
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ