2021-09-18 17:31:43
Φωτογραφία για «Δεν υπάρχει πράσινη συμφωνία χωρίς επενδύσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές»
Οι επενδύσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές και η προστιθέμενη αξία της ΕΕ που δημιουργεί, είναι εξαιρετικά σημαντικές εάν η ΕΕ επιθυμεί να επιτύχει τους στόχους της για την απαλλαγή από τον άνθρακα, την ψηφιοποίηση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Αυτό θα είναι το βασικό μήνυμα της Κοινότητας των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER) στη σημερινή διάσκεψη για τις επενδύσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές για την πράσινη συμφωνία στο Βουκουρέστι.

Της Majorie van Leijen

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της άφιξης του Connecting Europe Express στο Βουκουρέστι. Ο διευθύνων σύμβουλος της CER Alberto Mazzola, θα μιλήσει σε αυτήν την εκδήλωση. «Μία από τις προτεραιότητες πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η πράσινη μεταφορά, όπως περιγράφεται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Οι σιδηρόδρομοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της βιώσιμης κινητικότητας στην Ευρώπη και χωρίς επαρκή υποστήριξη δεν θα υπάρξει Green Deal », είπε πριν από την ομιλία του.


Μετάβαση στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών

Οι επενδύσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές υποστηρίζουν τη δημιουργία της ενιαίας αγοράς με αυξημένη κινητικότητα πολιτών και αγαθών, καθώς και απρόσκοπτη κινητικότητα και προσβασιμότητα για όλους τους χρήστες. Επιπλέον, συμβάλλει άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και τη συνοχή, αναφέρει η CER.

«Επενδύοντας σε υποδομές, κυρίως συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) σε ελλείπουσες ζώνες και σημεία συμφόρησης, αλλά και ενισχύοντας τη συνεπή ανάπτυξη ERTMS, ομοιογενή ηλεκτροδότηση, χρηματοδότηση διαλειτουργικών και ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων, ανάπτυξη 5G και επιτρέποντας ένα ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής συχνότητας που θα συνδέει μεγάλα αστικά κέντρα, είναι δυνατόν να στραφεί στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών.

Εικόνα από το ενημερωτικό φύλλο CER

Ας το ξανασκεφτούμε

«Είναι ανάγκη να επανεξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την ανάπτυξη της τεχνολογίας ERTMS, τόσο στην πίστα όσο και στο πλοίο», συνεχίζει. Η CER συμφωνεί με την οικονομική ανάλυση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και καλεί όλους τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων της ΕΕ να αυξήσουν τη χρηματοδότηση, εξορθολογίζοντας και ενισχύοντας τη διακυβέρνηση του ERTMS και επιταχύνοντας αποφασιστικά την ανάπτυξή του.

Ο οργανισμός καλεί την ΕΕ να συνεχίσει τη στήριξή της στα σιδηροδρομικά έργα μέσω της διευκόλυνσης Connecting Europe, του Ταμείου Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, και τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι το Ταμείο ανάκαμψης περιλαμβάνει ανάκαμψη των σιδηροδρόμων, συμβάλλοντας επίσης στη μετατόπιση των τρόπων.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ