2021-09-20 17:15:44
Φωτογραφία για Ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας θα επιταχύνει την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη
Με τη συνεχή πρόοδο των νέων και προηγμένων τεχνολογιών, η εισαγωγή του High Speed ​​Rail (HSR) σε διάφορες ανεπτυγμένες χώρες έχει επιφέρει μια αφάνταστη μεταμόρφωση στον κόσμο των μεταφορών. Αλλά μόλις πριν από έναν αιώνα, αν κάποιος είχε πει ότι ήταν δυνατό για τους ανθρώπους να ταξιδέψουν 250 έως 300 χιλιόμετρα την ώρα χωρίς αεροπλάνο, θα ήταν δύσκολο να το πιστέψουμε. Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει, και σύμφωνα με αυτό, η έννοια της ζωής στον σύγχρονο κόσμο έχει αλλάξει.

Η Ιαπωνία θεωρείται η γενέτειρα των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας. Η Ιαπωνία εισήγαγε τον πρώτο σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας το 1974, ευρέως γνωστό ως Bullet Train. Τις καθημερινές, τα ιαπωνικά τρένα υψηλής ταχύτητας συνήθως μεταφέρουν περισσότερους από 420.000 επιβάτες την ημέρα. Αργότερα, παρόμοια σιδηροδρομικά συστήματα αναπτύχθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τον τελευταίο καιρό, η Κίνα έχει κατακτήσει μια αξιοθαύμαστη θέση στα μάτια όλου του κόσμου ενσωματώνοντας την προηγμένη και πιο αποτελεσματική σιδηροδρομική υποδομή υψηλής ταχύτητας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τις κορυφαίες δεξιότητες.


Οι ανεπτυγμένες χώρες κλίνουν όλο και περισσότερο προς σιδηροδρομικά συστήματα υψηλής ταχύτητας, τα οποία προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που κυμαίνονται από μεταφορές, εξοικονόμηση ενέργειας και ευκαιρίες απασχόλησης έως περιβαλλοντικά οφέλη, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν την οικονομική πρόοδο της χώρας.

Ένα σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας μπορεί να βοηθήσει οποιαδήποτε χώρα να επιτύχει ανάπτυξη σε τρία πλαίσια. Πρώτον, είναι ένα γρήγορο και άνετο μέσο μεταφοράς μεγάλου αριθμού επιβατών ταυτόχρονα, το οποίο βοηθά επίσης να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στους επιβάτες. Ένα τέτοιο άμεσο μέσο μεταφοράς δημιουργεί οικονομική παραγωγικότητα στη χώρα. Δεύτερον, έχει άμεσο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας. Διότι δημιουργεί σημαντικό αριθμό ευκαιριών απασχόλησης για το άνεργο εργατικό δυναμικό. Τρίτον, ένα σιδηροδρομικό σύστημα υψηλής ταχύτητας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει βελτιωμένη διασύνδεση μεταξύ των πόλεων της χώρας, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα οι μικρότερες πόλεις να συνδέονται καλύτερα με τις μεγαλύτερες πόλεις, γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις επιφέρει θετική αλλαγή.

Είναι μια πολλά υποσχόμενη πτυχή ότι οι υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας του Μπαγκλαντές έχουν συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες και έχουν αναληφθεί λεπτομερή σχέδια και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας στη χώρα. Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές έχει αναλάβει μια σειρά σιδηροδρομικών έργων τα τελευταία χρόνια, κυρίως το έργο σιδηροδρομικών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας από τη Ντάκα στο Τσιταγκόνγκ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του έργου, εάν εισαχθεί το τρένο υψηλής ταχύτητας, περισσότεροι από 50.000 επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν από τη Ντάκα στο Τσιταγκόνγκ σε μόλις 63 λεπτά κάθε μέρα. Η μελέτη σκοπιμότητας του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί. Δύο κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της China Railway Group Limited (CREC) και μιας αυστραλιανής εταιρείας που ονομάζεται Providence Investments, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή,

Αυτή η σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία του Μπαγκλαντές. Το Μπαγκλαντές έλαβε πρόσφατα μια τελική σύσταση για μετάβαση από μια λιγότερο ανεπτυγμένη χώρα σε μια αναπτυσσόμενη χώρα. Σε αυτή την περίπτωση, ένα τέτοιο σύστημα επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας μπορεί τώρα να επιταχύνει τη συνολική ανάπτυξη της χώρας. Επειδή όχι μόνο θα εξοικονομήσει χρόνο από τους ανθρώπους, αλλά θα συμβάλει και στην πραγματοποίηση των οικονομικών δυνατοτήτων των δύο μεγάλων πόλεων της χώρας, της Ντάκα και του Τσιταγκόνγκ, με πιο γόνιμο τρόπο.

Λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού, διάφορες στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με αυτό το έργο σιδηροδρομικής σύνδεσης καθυστερούν αυτήν τη στιγμή. Δεδομένων των μακροπρόθεσμων οφελών του έργου, ποια εταιρεία θα είναι ο συνεργάτης κατασκευής και άλλα συναφή ζητήματα, το Μπαγκλαντές θα πρέπει τώρα να λάβει μια γρήγορη απόφαση, δήλωσαν οι ειδικοί. Η ανάπτυξη της ευημερίας και του βιοπορισμού των ανθρώπων της χώρας εξαρτάται από την έγκαιρη απόφαση της κυβέρνησης.

stocknewsworld.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ