2021-10-11 18:57:37
Φωτογραφία για Εύκολες κατασκευές από κουρελάκια - φθαρμένα ρούχα
Ανακύκλωση παλιών ρούχων - υφασμάτων

Απλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε κουρελάκια από παλιά ρούχα, λευκά είδη κλπ που δεν μπορούν πια να είναι χρήσιμα σε κανέναν ή να ανακυκλωθούν με άλλο τρόπο, δημιουργώντας ξεχωριστά και πολύχρωμα διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι.  





1. Ο πιο απλός τύπος κατασκευής με κουρελάκια κομμένα από φθαρμένα ρούχα, που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο,  είναι η δημιουργία πολύ ιδιαίτερων πολύχρωμων κασπώ, βάζων, καλαθιών κλπ. "ντύνοντας" με ύφασμα απλά αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.   

Η αισθητική των αντικειμένων αυτών είναι πολύ ιδιαίτερη και απόλυτα ταιριαστή ειδικά σε χώρους διακοσμημένους σε Boho και Ethnic στυλ, νεανικά σπίτια κλπ αν και επιλεκτικά 1-2 τέτοια κομμάτια θα προσθέσουν χρώμα και "ζωντάνια" σε κάθε χώρο, ανεξάρτητα από την γενική του διακόσμηση. 


 

Θα χρειαστεί απλώς να κόψετε τα υφάσματα - ρούχα σε λεπτές λωρίδες που ανά τρεις θα τις πλέξετε σε μορφή λεπτής ...κοτσίδας!

Στο τελείωμα κάθε κοτσίδας αφήνετε ένα μικρό κομμάτι με ελεύθερα τα υφάσματα ώστε εκεί να δέσετε την επόμενη κοτσίδα από λωρίδες, συνεχίζοντας έτσι έως το ενιαίο πλεχτό κομμάτι να επαρκεί για να το τυλίξετε περιμετρικά γύρω από το αντικείμενο που επιθυμείτε.

Για να κολλήσετε το ύφασμα πάνω στο αντικείμενο θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης. 



Αυτός ο τρόπος "επένδυσης" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα κάθε είδους και σχήματος κατασκευασμένα από ξύλο, γυαλί, πλαστικό, ψάθα κλπ. όπως για παράδειγμα πλαστικές γλάστρες για εσωτερικό χώρο, κασπώ, γυάλινα βάζα, εποχιακές διακοσμητικές κατασκευές όπως για να φτιάξετε πολύ ιδιαίτερες .... χριστουγεννιάτικες μπάλες κλπ. 

2. Ένας ακόμη πολύ χρήσιμος τρόπος ανακύκλωσης παλιών ρούχων είναι η κατασκευή πολύχρωμων και πολύ ιδιαίτερων χαλιών από κουρελάκια. 

Δείτε ΕΔΩ βήμα-βήμα πως ακριβώς θα τα φτιάξετε. 


soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ