2021-10-16 23:04:20
Φωτογραφία για 10 Συνδυασμοί αποχρώσεων - Τριχρωμίες για να δημιουργήσετε ένα όμορφο Σαλόνι - Καθιστικό
Οι τριχρωμίες με συνδυασμό μιας βασικής απόχρωσης και δύο συμπληρωματικών, είναι ο ιδανικός τρόπος για να διαμορφώσετε - διακοσμήσετε το Σαλόνι - Καθιστικό και γενικά κάθε χώρο του σπιτιού που περνάτε αρκετές ώρες και στον οποίο μια διχρωμία σε λίγο χρόνο θα γίνει ίσως "βαρετή". 

Επιλέξτε τις αποχρώσεις που προτιμάτε και εφαρμόστε την διακοσμητική τεχνική "60 - 30 - 10" για να μοιράσετε τα χρώματα σε όλα τα στοιχεία του χώρου (τοίχους-έπιπλα-υφάσματα-αντικείμενα) με τον ιδανικότερο τρόπο και έτσι που το τρίτο χρώμα να περιλαμβάνεται σε στοιχεία-αντικείμενα που εύκολα μπορείτε να αλλάξετε διαφοροποιώντας όποια στιγμή το θελήσετε ή ανά εποχές το συνολικό χρωματικό αποτέλεσμα. 

Διακοσμητικός "κανόνας" 60-30-10

Άμμος - Λευκό - Πράσινο Βεραμάν 

Όπως λέμε "Σικάτο" :)

Οι αποχρώσεις του πράσινου, γενικά, σε χώρους που κυριαρχεί το λευκό-μπεζ και οι φυσικοί τόνοι του ξύλου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και δένουν εξαιρετικά με φυσικά στοιχεία - φυτά εσωτερικού χώρου.


Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης επιλογής η μεγάλη ευελιξία της σε αλλαγές, αφού αν οποιαδήποτε στιγμή τροποποιήσετε τα λιγοστά βεραμάν στοιχεία πχ με μπλε, πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο ή κεραμιδί έχετε ένα ...νέο σαλόνι.  

 Γκρι ανοιχτό - Γκρι σκούρο - Κεραμιδί  

Πολύ "ζεστός" συνδυασμός, απόλυτα ταιριαστός με τις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου και ψάθινα αντικείμενα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ...αντίστροφα, ειδικά σε χώρους διακοσμημένους σε κλασσικό ύφος, με το Κεραμιδί στις μεγάλες υφασμάτινες επιφάνειες των επίπλων και το γκρι σαν συμπληρωματικό χρώμα σε επιμέρους στοιχεία. 

 Γκρι ανοιχτό - Μπλε - Κίτρινο 

Από τους πιο φωτεινούς συνδυασμούς και ιδιαίτερα ευέλικτος σε αλλαγές αν απλώς και μόνο διαφοροποιήσετε τα στοιχεία της μιας εκ των δύο συμπληρωματικών αποχρώσεων, διατηρώντας το Γκρι στις μεγάλες επιφάνειες που είναι ταιριαστό με όποιο χρώμα θελήσετε μελλοντικά.

Ανάλογα με το πόσο έντονο θέλετε το τελικό αποτέλεσμα ένα από τα δύο χρώματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε έναν μεγάλο τοίχο, ενώ σε σαλόνια-καθιστικά με πρόσβαση σε μεγάλο μπαλκόνι υιοθετείστε και στον εξωτερικό χώρο τους ίδιους συνδυασμούς δημιουργώντας έτσι ένα ομοιόμορφο και οπτικά μεγαλύτερο σύνολο. 

 Ροζ -  Λευκό - Άμμος 

Ο ...απόλυτος συνδυασμός για διακοσμήσεις σε Παλ αποχρώσεις, με την προσθήκη μιας ακόμη απόχρωσης που εδώ είναι το Γαλάζιο σε λιγοστά μικρά διακοσμητικά στοιχεία.

Αν θέλετε το σύνολο περισσότερο διακριτικό μπορείτε να αντιστρέψετε την χρήση του ροζ σε σχέση με το λευκό χρησιμοποιώντας για παράδειγμα άσπρο ύφασμα σαν βασικό του καναπέ και ένα ελαφρά ροζ χαλί. 

 Γαλάζιο - Γκρι Μπλε - Μπεζ 

Από τα πιο καλαίσθητα "παντρέματα" στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ο συνδυασμός του Μπλε - Μπεζ Καφέ.

Ιδανικός για χώρους που κυριαρχούν υφάσματα επίπλωσης τύπου λινό, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και στην χρήση του σε ριγέ μοτίβα, ενώ το πόσο πολύ και τα δύο χρώματα δένουν με αποχρώσεις του ξύλου και της ψάθας σας διευκολύνουν για να δημιουργήσετε εύκολα χωρίς πολύ πολύ ...σκέψη ένα εξαιρετικά όμορφο και φωτεινό σαλόνι - καθιστικό σε όχι κλασσικό στυλ, αλλά με κλασσικής γραμμής έπιπλα. 

 Γαλάζιο - Λευκό - Κοραλί 

Εντυπωσιακός συνδυασμός για να "σπάσετε" την μονοτονία σε χώρους που κυριαρχεί το λευκό και οι αποχρώσεις του ξύλου, με μια ιδιαίτερα έντονη αντίθεση.

Ανάλογα με την ένταση που θέλετε να έχει το αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε το γαλάζιο για μεγάλα υφασμάτινα στοιχεία και το κοραλί για μικρότερα ή αντίστροφα. 

 Μπεζ - Λευκό - Ώχρα

Διαχρονική αλάνθαστη ...συνταγή το ίδιο όμορφη αισθητικά όλες τις εποχές.

Οι αποχρώσεις Ώχρας μπορούν να ξεκινήσουν από τους πιο σκούρους τόνους και να φτάσουν μέχρι το σχεδόν πορτοκαλί, μοιρασμένες σε επιμέρους υφασμάτινα στοιχεία - αντικείμενα, ενώ το απόλυτα ταίριασμά τους με όλες τις αποχρώσεις του φυσικού ξύλου δημιουργεί ένα τέλεια ισορροπημένο σύνολο με κάθε είδους ξύλινα έπιπλα αλλά και ψάθινα έπιπλα, γι΄αυτό και είναι ένας εξίσου ιδανικός συνδυασμός με πολύ όμορφο "φυσικό" αποτέλεσμα και για καθιστικά σε κήπο - μπαλκόνι. 

 Λευκό - Γκρι ανοιχτό - Τυρκουάζ 

Η ...μαγεία του τυρκουάζ.

Ένα και μοναδικό έπιπλο μεγάλου μεγέθους, όπως στο συγκεκριμένο σαλόνι ο καναπές, αρκεί για να προσθέσει όσο χρώμα και "ζεστασιά" χρειάζεται ο χώρος που σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία κινείται σε πολύ κοντινές του λευκού αποχρώσεις.

Μπορείτε και να το "σπάσετε" χρησιμοποιώντας το πχ σε δύο πολυθρόνες ή μεγάλα σκαμπώ, αλλά χωρίς να το "μοιράσετε" σε πολλά αντικείμενα μέσα στο χώρο. Η επιλεκτική του χρήση σε πολύ λίγα και μεγάλου μεγέθους κομμάτια, ειδικά σε μικρούς χώρους, θα δημιουργήσει ένα πολύ πιο εντυπωσιακό σύνολο. 

 Μωβ - Μπεζ - Γκρι Μπλε ανθρακί 

Έντονος και φωτεινός συνδυασμός που αποδίδει το ίδιο πετυχημένα σε διακοσμήσεις κλασσικού ή μοντέρνου στυλ. 

Ιδανικός για χώρους με διαφορετικούς καναπέδες στους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφάσματα των δύο έντονων αποχρώσεων, ενώ διαφορετικοί τόνοι των ίδιων χρωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιμέρους μικρότερα υφασμάτινα στοιχεία τους, μαξιλάρια, ριχτάρια κλπ. αφήνοντας Μπεζ όλες τις μεγάλες επιφάνειες του χώρου (τοίχους, κουρτίνες, χαλί-δάπεδο).  

Γκρι ανθρακί - Λευκό σπαστό - Τυρκουάζ 

Εξαιρετικός συνδυασμός για να δημιουργήσετε μικρές αντιθέσεις σε ένα δίχρωμο σύνολο λευκού και σκούρου γκρι ή και μαύρου όπως και σε μοντέρνους χώρους διακοσμημένους σε άσπρο-μαύρο.

Λόγω της έντασης του τυρκουάζ θα σας χρειαστούν λιγοστά στοιχεία-αντικείμενα στην συγκεκριμένη απόχρωση, όποιο τόνο του και αν χρησιμοποιήσετε, και πολύ εύκολα θα διαφοροποιήσετε μελλοντικά το σύνολο αλλάζοντας μόνο τα τυρκουάζ στοιχεία με όποια άλλη απόχρωση θελήσετε. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ