2021-10-16 23:36:39
Φωτογραφία για 15+ Συνδυασμοί φυτών για Φθινοπωρινές γλάστρες
Φθινοπωρινός κήπος

Τα  διαστήματα που τα εποχιακά ανθισμένα καλλωπιστικά είδη είναι λιγοστά, όπως το Φθινόπωρο, ο συνδυασμός τους και η τοποθέτησή τους σε γλάστρες - ζαρντινιέρες μαζί ή σε συνδυασμό με πολυετή είδη είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε το ...χρώμα στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, δημιουργώντας εντυπωσιακά μικτά δοχεία φύτευσης. 

Παρά το ότι πολλοί θεωρούν τους φθινοπωρινούς μήνες μια "μουντή" εποχή για τον κήπο στην πραγματικότητα όλα τα κατ΄εξοχήν εποχιακά λουλούδια όπως χρυσάνθεμα, κυκλάμινα, πανσέδες αλλά και είδη όπως τα καλλωπιστικά λάχανα, οι πολύχρωμες πιπεριές, κωνοφόρα, παχύφυτα κλπ. αρκούν αν τα αξιοποιήσετε σωστά για να δημιουργήσουν μια πραγματικά όμορφη εικόνα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, συχνά πιο "ζωντανή" από αυτή που παρουσιάζουν στο τέλος του καλοκαιριού όταν τα περισσότερα εποχιακά φυτά μας έχουν πλέον έντονα καταπονηθεί από την ζέστη και βαίνουν προς μαρασμό.  


Ήδη από το τέλος του Αυγούστου σε όλα τα φυτώρια θα βρείτε κιόλας ανθισμένα φθινοπωρινά είδη, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν και στα πιο οικονομικά φυτά, για να τα συνδυάσετε σε γλάστρες - ζαρντινιέρες. 

Τα Χρυσάνθεμα είναι το κατ΄εξοχήν λουλούδι που κυριαρχεί σε κήπους και μπαλκόνια καθ΄όλη την διάρκεια του φθινοπώρου, μέχρι και τα πρώτα έντονα χειμωνιάτικα κρύα. 

Η ποικιλία ειδών αλλά και χρωμάτων τα κάνει ιδανικά για συνδυασμούς με άλλα εποχιακά ή μόνιμα πράσινα φυτά τοποθετώντας στα στην ίδια γλάστρα κατά ύψος, με  τα ψηλότερα στο πίσω μέρος του δοχείου φύτευσης που θα χρησιμοποιήσετε. 

Με πολύ κοινά και ανθεκτικά αναρριχώμενα που σε γλάστρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν φυτά κάθετης ανάπτυξης όπως για παράδειγμα ο μικρός διακοσμητικός Κισσός μπορείτε να δώσετε εξαιρετική όψη σε ψηλές γλάστρες τοποθετώντας τον μπροστά από ψηλότερα είδη όπως χρυσάνθεμα ή κυκλάμινα. 

Τα Καλλωπιστικά Λάχανα με την πολύ εντυπωσιακή όψη, μέγεθος και αποχρώσεις μπορούν να προσφέρουν σε μεγάλες γλάστρες - ζαρντινιέρες πραγματικά μοναδική και απόλυτα φθινοπωρινή όψη. 

Μπορούν να τοποθετηθούν στο κέντρο τόσο χαμηλών όσο και ψηλότερων δοχείων φύτευσης σε συνδυασμό με χρυσάνθεμα, κυκλάμινα, πανσέδες, μικρές χρωματιστές πιπεριές, κισσό, ωραιόφυλλο κλπ.

Τα κυκλάμινα σε άσπρο, ροζ - μωβ ή κόκκινο χρώμα είναι, γενικά, από τα πιο όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια και ένας απλός τρόπος να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή γωνιά στον κήπο ή το μπαλκόνι σας είναι απλώς και μόνο να συγκεντρώσετε σε ένα σημείο κυκλάμινα διαφορετικών αποχρώσεων σε διαφορετικού μεγέθους γλάστρες. 

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους φθινοπωρινούς Πανσέδες. 

Θα τους βρείτε στα φυτώρια σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά στην ίδια γλάστρα και να προσφέρουν ένα πολύ ξεχωριστό χρωματικά αποτέλεσμα. 

Ένας επίσης τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά δοχεία φύτευσης είναι ο συνδυασμός πανσέδων με μικρά κωνοφόρα και αναρριχώμενα - κάθετης ανάπτυξης πράσινα φυτά, ένας συνδυασμός ιδιαίτερα όμορφος σε μεγάλου μεγέθους ζαρντινιέρες. 

Το Ωραιόφυλλο είναι επίσης ένα φυτό με ιδιαίτερα εντυπωσιακό φύλλωμα σε μπορντώ, κοκκινωπές ή πορτοκαλί-καφέ αποχρώσεις, ιδανικό για συνδυασμούς σε φθινοπωρινά δοχεία φύτευσης.  

Φυτά με εντυπωσιακό φύλλωμα όπως ο Τηλέγραφος, το Ωραιόφυλλο ή και ο Κρότωνας (παρ΄όλο που είναι κατ΄εξοχήν εσωτερικού χώρου, αν οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ήπιες και το σημείο που θα τον τοποθετήσετε προστατευμένο) επίσης μπορούν να συνδυαστούν με πανσέδες ή χαμηλά χρυσάνθεμα σε πορτοκαλί ή κίτρινες αποχρώσεις και να δημιουργήσουν μια πολύ εντυπωσιακή γλάστρα σε φθινοπωρινά χρώματα. 

Τα ...παντός καιρού και εποχής Παχύφυτα επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το φθινόπωρο, τοποθετώντας στην ίδια γλάστρα διαφορετικά είδη ή και προσθέτοντας μικρά εποχιακά έντονης απόχρωσης όπως οι πανσέδες ή μικρά κυκλάμινα.  

Φυσικά αντίστοιχους συνδυασμούς εκτός σε γλάστρες - ζαρντινιέρες μπορείτε να δημιουργήσετε και σε παρτέρια για να διατηρήσετε την ...ζωντάνια και το χρώμα στον κήπο σας σε  όλη την διάρκεια του φθινοπώρου που, πολύ συχνά ο καιρός είναι ακόμη ιδιαίτερα καλός και μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τους εξωτερικούς  χώρους στου σπιτιού. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ