2021-10-31 21:44:02
Φωτογραφία για Στις 5/11/2021 ξεκινά το κλείσιμο των ραντεβού για 2η δόση εμβολιασμών Johnson
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι "σε σχέση με τη δεύτερη δόση για το εμβόλιο Johnson & Johnson, η πλατφόρμα για να μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους όσοι έχουν κλείσει δύο μήνες από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους, ανεξαρτήτου ηλικίας, θα ανοίξει στις 5 Νοεμβρίου.

Αναφέρω ξανά ότι τα άτομα αυτά θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, είτε mRNA εμβόλιο, Pfizer αρχικά και τις επόμενες ημέρες θα προσαρμόσουμε ώστε να μπορεί να γίνεται και με Moderna.

Την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί υπενθυμιστικό SMS στους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση για να τους υπενθυμίσουμε ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση.


Και τέλος μία αλλαγή στο ραντεβού στο emvolio.gov.gr. Θα αναγράφεται πλέον, δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο το είδος του εμβολίου που διενεργείται. Και αυτό θα γίνει από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου".

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι "μόλις σήμερα, εγκρίθηκε για επαναληπτική δόση από τον ΕΜΑ, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό, η χορήγηση ως επαναληπτικής δόσης του Moderna, η μισή δόση.

Να θυμίσω ότι η δοσολογία του εμβολίου της Moderna ήταν γύρω στα 100 μικρογραμμάρια, τώρα συστήνεται για τον επανεμβολιασμό η μισή δόση της Moderna, δηλαδή τα 50 μικρογραμμάρια.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι το πιο σημαντικό σε αυτήν την περίοδο είναι στον καιρό τους, έγκαιρα να γίνουν τα εμβόλια που πρέπει. Και το εμβόλιο της γρίπης και η 3η δόση του εμβολίου για τα άτομα που μέχρι σήμερα έχει προγραμματιστεί και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν και να εμβολιαστούν".

Πηγή: fsth.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ