2021-11-03 14:54:21
Φωτογραφία για Ο ΕΟΠΥΥ κόβει ποσά για τα ραντεβού εμβολιασμών στα φαρμακεία
Εχθές 1/11 αργά το μεσημέρι κατατέθηκαν οι πληρωμές του κλάδου για τα ραντεβού εμβολιασμού COVID-19 που προγραμματίστηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με την πλειονότητα των φαρμακοποιών να απορούν γιατί είδαν στους λογαριασμούς τους μειωμένα ποσά από αυτά που περίμεναν. Τα σενάρια για τους λόγους των περικοπών «δίνουν και παίρνουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κάποιους να μιλούν για παρακρατήσεις φόρου και άλλους να εκτιμούν ότι τελικά δεν αποζημιώθηκαν οι αλλαγές των ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο και έχει ως εξής: Περικόπτονται αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2021 οι πάνω από τρεις αλλαγές που επέτρεπε το σύστημα, πριν μπει ο σχετικός «κόφτης» τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για αναδρομικό έλεγχο, ωστόσο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν θα προχωρούσε στην αποζημίωση εφόσον υπήρχαν υποψίες για «εκμετάλλευση» του συστήματος από πλευράς κάποιων φαρμακοποιών (υπενθυμίζονται οι αναφορές για εκατοντάδες ραντεβού από ένα φαρμακείο).


Στην προσπάθεια αυτή έγινε ένα λάθος στους υπολογισμούς από πλευράς του ΕΟΠΥΥ, το οποίο όμως θα επιλυθεί στην επόμενη πληρωμή των ραντεβού. Αντί να περικόψουν τις περιπτώσεις που είχαν γίνει πάνω από τρεις αλλαγές ανά δόση εμβολίου, περιέκοψαν τις αλλαγές ανά ΑΜΚΑ πολίτη.

Ο φαρμακοποιός δικαιούνται το μέγιστο 9 ευρώ ανά ΑΜΚΑ (3 δόσεις x 3 αλλαγές ανά δόση με 1 ευρώ ανά ραντεβού). Αν υπολογιστούν όλες οι αλλαγές ανά ΑΜΚΑ και όχι ανά δόση, ο φαρμακοποιός θα πληρωθεί 3 ευρώ και θα έχει διαφορά 6 ευρώ.

Συμπερασματικά, οι φαρμακοποιοί θα δουν κι άλλες περικοπές στις επόμενες πληρωμές, δεν θα είναι όμως αυτού του μεγέθους.

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ