2021-11-05 11:23:00
Φωτογραφία για Βοήθησε η ενεργειακή κρίση να αναπτυχθούν οι συνδυασμένες μεταφορές;
Ο ευρωπαϊκός τομέας συνδυασμένων μεταφορών διατήρησε την ανοδική του τροχιά φέτος. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, οι συνδυασμένες μεταφορές σημείωσαν ρυθμό ανάπτυξης 6,18 τοις εκατό παρά τις γενικά δυσμενείς συνθήκες. Αντίθετα, φαίνεται ότι αυτές οι συνθήκες συνέβαλαν στα θετικά του αποτελέσματα.

Νίκος Παπατόλιος

Φυσικά, κάποιοι παράγοντες εμπόδισαν τη λειτουργία. Για παράδειγμα, οι πλημμύρες τον Ιούλιο, που έπληξαν μεγάλο μέρος των σιδηροδρομικών εμπορευματικών δικτύων στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία, είχαν σοβαρό πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τις απεργίες των μηχανοδηγών στη Γερμανία τον Αύγουστο. Οι κυκλοφοριακές διαταραχές που προκλήθηκαν από τη διαμάχη πολλών εβδομάδων μεταξύ των απεργών και της Deutsche Bahn είχαν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις της Γερμανίας.

Η ενεργειακή κρίση είναι ευκαιρία;

Αυτό που φαινόταν να είναι η εχθρότητα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στην πραγματικότητα βοήθησε τις συνδυασμένες μεταφορές να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο
. Από τον Σεπτέμβριο, «η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πλήρη ενεργειακή κρίση», τονίζει η Διεθνής Ένωση για τις Συνδυασμένες Οδικές-Σιδηροδρομικές Μεταφορές (UIRR). Μεταφράστηκε σε υψηλές τιμές ορυκτών καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας που είχαν αποτέλεσμα ντόμινο στην αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ωστόσο, παρόλο που επηρεάστηκαν οι συνδυασμένες μεταφορές και οι συνδυασμένες μεταφορές, οι τιμές των συντελεστών για τις οδικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων αυξήθηκαν σημαντικά λόγω των τιμών των ορυκτών καυσίμων. Αυτή η εξέλιξη εξισορρόπησε την κατάσταση, καθώς οι υψηλότεροι τελικοί οδικοί άξονες είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερα φορτία στο σιδηρόδρομο. Η συνεχώς αυξανόμενη έλλειψη οδηγών έπαιξε επίσης ρόλο σε αυτό, καθώς αυτή τη στιγμή είναι μια τάση σε πολλές χώρες.

railfreight.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ