2021-11-10 08:19:41
Φωτογραφία για Αυστρία: Η αναβίωση των νυχτερινών τρένων
Σε αντίθεση με τους περισσότερους Ευρωπαίους συναδέλφους της η Λεονόρε Γκεβέσλερ έφτασε στη Γλασκόβη για την COP 26 με το τρένο.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστρίας και η συνοδεία της αποβιβάστηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γλασκόβης έχοντας διασχίσει την απόσταση στον ίδιο χρόνο που κάποιοι χρειάζονται για να γυρίσουν όλον τον κόσμο.

«Επιβιβαστήκαμε στο νυχτερινό τρένο χθες το βράδυ με μεγάλη ηρεμία στη Βιέννη. Το πρωί φτάσαμε στις Βρυξέλλες. Εκμεταλλεύτηκα την ημέρα στις Βρυξέλλες για συναντήσεις στην Κομισιόν και με τον Βέλγο ομόλογό μου. Αργά το απόγευμα αναχωρήσαμε από τις Βρυξέλλες και μόλις φτάσαμε στη Γλασκόβη, συνολικά μας πήρε λίγο παραπάνω από 27 ώρες για να είμαι ακριβής. Εκμεταλλευτήκαμε σωστά τον χρόνο και ταξιδέψαμε πολύ άνετα» δήλωσε η Λεονόρε Γκεβέσλερ.

Από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της πέρσι, η πολιτικός του Κόμματος των Πρασίνων πίεσε ώστε να αναβιώσει το άλλοτε εκτεταμένο δίκτυο των νυχτερινών τρένων στην Ευρώπη, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες περικοπές εξαιτίας του ανταγωνισμού από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε ένα εθνικό κλιματικό εισιτήριο που επιτρέπει στους Αυστριακούς να ταξιδεύουν σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας με οποιαδήποτε μορφή δημόσιας συγκοινωνίας με κόστος 3 ευρώ την ημέρα. Περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι έχουν ήδη προμηθευθεί το εν λόγω εισιτήριο.

gr.euronews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ