2021-11-10 16:17:35
Φωτογραφία για Εκτός Ελλάδας δύο γνωστά αντιδιαβητικά φάρμακα της Φαρμασέρβ-Λίλλυ
Η εταιρεία επικαλείται τα μη βιώσιμα rebate και clawback

Από τη νέα χρονιά η φαρμακευτική εταιρεία Φαρμασέρβ-Λίλλυ θα σταματήσει την εμπορική διάθεση δύο αντιδιαβητικών φαρμάκων της στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το σκεύασμα πιογλιταζόνης 15/30/45mg με και το συνδυασμό πιογλιταζόνης και μεταφορμίνης 15/850mg.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Σπύρος Φιλιώτης, σε ανακοίνωσή του προς τους επαγγελματίες υγείας, ο λόγος είναι οι δυσμενείς φορολογικές επιβαρύνσεις που ισχύουν στην Ελλάδα και εμποδίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα, ενώ διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η υπερβολική φορολόγηση μέσω των επιστροφών σε rebate και clawback καθιστούν τη διάθεση των προϊόντων αυτών μη βιώσιμη εδώ και καιρό. Παρά τη μεγάλη υπομονή και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, η προμηθεύτρια εταιρεία και η Φαρμασέρβ-Λίλλυ αδυνατούν να διαθέτουν πλέον αυτά τα φάρμακα στην Ελλάδα».


Η ανακοίνωση έρχεται εγκαίρως προκειμένου οι επαγγελματίες υγείας να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές στην αγωγή των ασθενών τους.

Σημειώνεται ότι η πιογλιταζόνη χορηγείται σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 ώστε να μειωθούν τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος στον οργανισμό. Το φάρμακο δρα μειώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη στους περιφερικούς ιστούς (λιπώδης ιστός, μύες κλπ.), ενώ συχνά χορηγείται σε συνδυασμό με μετφορμίνη ή μία σουλφονυλουρία, όταν αυτές από μόνες τους δεν επιτυγχάνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αναστασία Σαράφη, farmakeutikoskosmos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ