2021-11-12 10:25:28
Φωτογραφία για Πονάνε οι αρθρώσεις μου όταν βρέχει. Τι να κάνω;
Αν έχετε διαπιστώσει ότι ο πόνος στις αρθρώσεις σας χειροτερεύει με τις αλλαγές του καιρού και ειδικά με την αυξημένη υγρασία και τις βροχές, τότε δεν είστε μόνοι. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο NPJ Digital Medicine εξέτασε δεδομένα από 2.658 ενήλικες για μια περίοδο 15 μηνών, επισημαίνοντας την συσχέτιση μεταξύ του καιρού και του χρόνιου πόνου.

Η βαρομετρική πίεση επηρεάζει τις αρθρώσεις

Αυτή η καταιγίδα που πλησιάζει και ο αυξανόμενος πόνος στις αρθρώσεις σας μπορεί, στην πραγματικότητα, να συνδέονται, αφού όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι αλλαγές στη βαρομετρική πίεση μπορεί να επιδεινώσουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

«Όταν πλησιάζει καταιγίδα, υπάρχει πτώση της βαρομετρικής πίεσης. Όταν η πίεση έξω από το σώμα σας πέφτει, οι ιστοί μέσα στο σώμα σας διαστέλλονται» εξηγούν οι ειδικοί. «Οι πρησμένοι τένοντες και οι μύες πιέζουν με την σειρά τους τα νεύρα γύρω τους.


Επαναλαμβανόμενα επεισόδια διαστολής και συστολής του ευαίσθητου ιστού μπορεί να ερεθίσουν τα νεύρα σας και να προκαλέσουν πόνο» επισημαίνουν.

Η υγρασία δρα παρομοίως

Δεν είναι μόνο η βαρομετρική πίεση που θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις σας όταν πλησιάζει μια καταιγίδα. Η αυξημένη υγρασία μπορεί επίσης να εντείνει τις ενοχλήσεις. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Rheumatology εξέτασε δεδομένα από 810 άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα ηλικίας μεταξύ 65 και 85 ετών.

Οι ερευνητές πίσω από την μελέτη διαπίστωσαν σημαντική αύξηση στις αναφορές πόνου στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια περιόδων αυξημένης υγρασίας και ειδικά όταν τα επίπεδα ήταν υψηλά και επικρατούσε κρύο.

Για πολλούς ανθρώπους, δεν είναι μόνο ο βροχερός καιρός που επηρεάζει τον πόνο στις αρθρώσεις: το κρύο μπορεί να προκαλέσει μια βαθιά αύξηση του πόνου και στα ευαίσθητα άτομα.

Οι κρύες θερμοκρασίες επιβραδύνουν τη ροή του αίματος στα άκρα σας για να διατηρήσετε τον πυρήνα σας ζεστό. Όταν οι μύες και οι αρθρώσεις κρυώνουν, το υγρό γύρω από τις αρθρώσεις και τους τένοντες πυκνώνει ελαφρώς, γεγονός που κάνει τους μύες και τις αρθρώσεις σας πιο δύσκαμπτες.

Πώς θα ανακουφιστείτε

Αν και υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε τον καιρό, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις σας όταν έξω κάνει κρύο ή βρέχει.

Διατηρήστε τους μύες και τις αρθρώσεις σας ζεστές αλλά και την ελαστικότητά τους, φορώντας πολλαπλές στρώσεις από ρούχα όταν η εξωτερική θερμοκρασία «πέφτει», παραμείνετε ενεργοί κάνοντας αερόβιες ασκήσεις και διατάσεις και μείνετε ενυδατωμένοι.

Ο Guardian εξηγεί ότι οι θεωρίες που συνδέουν τον πόνο με τον καιρό δεν είναι καινούριες.

Ξεκινάνε από το 400 π.Χ. Ο Ιπποκράτης είχε συνδέσει συγκεκριμένες ασθένειες με την αλλαγή των εποχών, ενώ πλέον υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες (γιατροσόφια) για την ανακούφιση του χρόνιου πόνου στις αρθρώσεις. Διαβάστε παρακάτω μερικές από αυτές:

Σταφίδες μουλιασμένες σε τζιν: Αυτή η σπιτική θεραπεία ξεκίνησε από την μεσαιωνική Αγγλία, όταν το τζιν χρησιμοποιούνταν κατά της βουβωνικής πανώλης. Μουλιάστε ξανθές σταφίδες, αφήστε το υγρό να εξατμιστεί και μετά καταναλώστε τις σταφίδες σε καθημερινή βάση για να προλάβετε την αρθρίτιδα.

Τσάι με κρεμμύδι: Οι ανατολικοί Ευρωπαίοι βασίζονται εδώ και αιώνες στα αντιοξειδωτικά των κρεμμυδιών για την ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις.

Καθαρίστε ένα μεγάλο κρεμμύδι και κόψτε το σε φέτες. Βράστε τις σε 1 1/2 φλιτζάνι νερό για 20 λεπτά. Στραγγίξτε το υγρό, προσθέστε λεμόνι, τζίντζερ ή μέλι για γεύση και καταναλώστε το ζεστό.

Θυμάρι: Αυτό το μεσογειακό βότανο δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά διαθέτει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για μεγαλύτερα οφέλη προσθέστε το, φρέσκο ή αποξηραμένο, σε ψάρι, κρέας και λαχανικά. Μπορείτε επίσης να το καταναλώσετε σαν τσάι.

Τσάι με τζίντζερ: Το τζίντζερ μιμείται τα φάρμακα που θεραπεύουν τον πόνο στις αρθρώσεις περιορίζοντας τα χημικά στην αντιφλεγμονώδη αντίδραση του σώματος. Φτιάξτε το δικό σας τσάι σιγοβράζοντας φέτες τζίντζερ για 15 λεπτά σε ένα φλιτζάνι νερό.

Λεβάντα: Η λεβάντα έχει ευχάριστο άρωμα και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον πόνο. Λειτουργεί μειώνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης και χαλαρώνοντας τον οργανισμό. Επίσης, η μαντζουράνα, το δεντρολίβανο και η μέντα μειώνουν τον πόνο.

Κρέμα από πιπέρι καγιέν: Η καψαϊκίνη στο πιπέρι καγιέν μειώνει την ουσία που μεταφέρει το σινιάλο πόνου στον εγκέφαλο. Ανακατέψτε μερικές πρέζες πιπέρι καγιέν με 2-3 κουταλάκια ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε μια γάζα για να απλώσετε την κρέμα στις αρθρώσεις αρκετές φορές τη μέρα.

Περπατήστε ξυπόλυτοι: Αυτό το απλό κόλπο πιστεύεται ότι μειώνει την πίεση στις αρθρώσεις του γόνατου. Αν δεν μπορείτε να περπατάτε ξυπόλυτοι, επιλέξτε παπούτσια που μιμούνται την φυσική καμπύλη του ποδιού.

Γαρίφαλο: Το γαρίφαλο είναι εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες το οποίο παρεμβαίνει στις σωματικές διεργασίες που προκαλούν αρθρίτιδα. Είναι επίσης καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι σημαντικά για την επιβράδυνση της βλάβης σε οστά και χόνδρους. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ