2021-11-16 09:17:36
Φωτογραφία για Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα φυτά για γιορτινή διακόσμηση
Τα φυσικά στοιχεία είναι τα πιο καλαίσθητα και για εποχιακές διακοσμήσεις και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μπορεί θαυμάσια να βασισθεί σε φυσικό ...πράσινο και ...κόκκινο.

Είδη ταυτισμένα με τις γιορτές αλλά και καλλωπιστικά που βρίσκονται σε ανθοφορία την εποχή των χριστουγέννων μεμονωμένα ή σε συνθέσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια πραγματικά γιορτινή, φυσική και πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.  

Έλατο 

Το πλέον ταυτισμένο με τις γιορτές φυτό και ασφαλώς ο οικολογικότερος τρόπος για να το χαρείτε είναι τα φυτεμένα σε γλάστρες δέντρα που μετά τις γιορτές μπορούν να φυτευτούν ή να μεταφερθούν με την γλάστρα τους σε εξωτερικό χώρο για να ξαναστολιστούν την επόμενη χρονιά. 

Με τον τρόπο αυτό και περιστασιακό πότισμα κατά την διάρκεια που το δέντρο είναι στολισμένο δεν ξεραίνονται και δεν πέφτουν οι βελόνες του, κάτι που συμβαίνει στα κομμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα όταν μεταφερθούν σε εσωτερικό ζεστό περιβάλλον. 


Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη έλατου που χρησιμοποιούνται για χριστουγεννιάτικο στολισμό και διαφέρουν στο σχήμα, την απόχρωση αλλά και την μορφολογία και πυκνότητα του φυλλώματος. Αρκετά είδη διαθέτουν ευωδιαστό άρωμα που μεταφέρει στο σπίτι ατμόσφαιρα ...δάσους και ασφαλώς κανένα φυσικό έλατο από όσα προέρχονται από τα ειδικά φυτώρια ειδικά για τις γιορτές των χριστουγέννων δεν θα καταλήξει ποτέ ...θαμμένο σε μια χωματερή με το πλαστικό του να ρυπαίνει για δεκάδες χρόνια το περιβάλλον όπως συμβαίνει με τα τεχνητά. 

Αλεξανδρινό 

Ίσως το πιο δημοφιλές καλλωπιστικό που συναντά κανείς σε όλα τα σπίτια στην διάρκεια των γιορτών και κατάλληλο τόσο για προστατευμένους εωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. 

Η αντίθεση των κατακόκκινων λουλουδιών με το καταπράσινο φύλλωμα κάνει την όψη του Αλεανδρινού απόλυτα γιορτινή και εκτός από μεμονωμένες μεγάλες γλάστρες τα μικρότερα φυτά τοποθετημένα σε καλαθάκια, κασπώ κλπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις ή για διακόσμηση-στολισμό του γιορτινού τραπεζιού. 

Κλαδιά κωνοφόρων 

Όχι μόνο έλατο αλλά και πεύκο, κυπαρίσσι και κάθε είδους κωνοφόρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνθέσεις για χριστουγννιάτικο στολισμό και πολύ όμορφες ...φυσικές DIY κατασκευές.

Τοποθετημένα σε νερό ή σε σφουγγάρι ανθοδετικής τα κλαδιά κωνοφόρων μπορούν να αποκτήσουν πολλές διαφορετικές όψεις με μορφή δέντρου ή και ...γλάστρας, τόσο σε εσωτερικούς όσο κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ ιδέες για να δημιουργήσετε με απλούς και οικονομικούς τρόπους συνθέσεις αυτής της μορφής.  

Κάκτος των Χριστουγέννων 

Κάκτος των χριστουγέννων, Επίφυλλο ή Υπομονή κάποιες από τις ονομασίες του συγκεκριμένου εντυπωσιακού παχύφυτου που την περίοδο των γιορτών βρίσκεται σε πλήρη ανθοφορία. 

Πρόκειται για είδος εξωτερικού χώρου που όμως ειδικά όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες πρέπει να προστατεύεται από το ψύχος και θαυμάσια θα διατηρηθεί ανθισμένο και μέσα στο σπίτι, αρκεί να το προστατέψετε από τα θερμά ρεύματα αέρα που προκαλούν κάθε μορφής θερμαντικά σώματα.

Οι κόκκινες και άσπρες ποικιλίες είναι οι πιο δημοφιλείς για χριστουγεννιάτικο στολισμό και αυτές που κυρίως θα βρείτε στα φυτώρια από τα μέσα του Νοέμβρη. 

Το ου που δεν είναι γκι 

Αν και πολύ συχνά αποκαλείται Γκι Ου είναι η ονομασία του κλασσικού χριστουγεννιάτικου φυτού με το αγκαθωτό φύλλωμα και τους κατακόκκινους καρπούς και στην πραγματικότητα πρόκειται για αυτοφυές είδος πουρναριού.

Τα κλαδάκια του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, στεφάνια κλπ και το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα ότι αν είναι φρεσκοκομμένο και τοποθετηθεί σε νερό διατηρείται για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς να χάσει την λαμπερή του όψη. 

Το Γκι που δεν είναι Ου 

Το ζευγάρι που θα ανταλλάξει ένα φιλί κάτω από ένα κλαδί Γκι την πρωτοχρονιά θα παντρευτεί μέσα στον επόμενο χρόνο υποστηρίζει η παράδοση σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακής όψης φυτό με στρογγυλούς φαιούς (ημιδιάφανους) λευκούς καρπούς που μοιάζουν με πέρλες. 

Μόνο του ή συνδυασμένο με Ου, κλαδιά έλατου κλπ αποκτά πολύ ξεχωριστή εμφάνιση σε μπουκέτα, συνθέσεις, χριστουγεννιάτικα στεφάνια κλπ. 

Νάνες ποικιλίες Κωνοφόρων 

Ελατάκια, mini ποικιλίες έλατου, τούγιες. Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ιδιαίτερα εντυπωσιακούς τρόπους για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικών αλλά και εσωτερικών χώρων, τόσο μεμονωμένα και στολισμένα σαν κανονικά δεντράκια όσο και σαν κεντρικό στοιχείο μεγαλύτερων γιορτινών συνθέσεων. 

Τα μέσου μεγέθους δέντρα αυτής της μορφής είναι πολύ εντυπωσιακά και τοποθετημένα σε όμορφα καλάθια, γλάστρες ή κασπώ και στολισμένα μόνο με φωτάκια led.

Αμαρυλλίδα 

Βολβοειδές ανοιξιάτικης ανθοφορίας, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί υβριδικές ποικιλίες, κυρίως κόκκινης απόχρωσης που ανθίζουν μέσα στον Δεκέμβρη και προορίζονται ειδικά για γιορτινό στολισμό. 

Τα εντυπωσιακά κατακόκκινα άνθη στην κορυφή των βλαστών και η απουσία φυλλώματος κάνει τις κόκκινες αυτές Αμαρυλλίδες ιδανικές για χρήση σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις και χριστουγεννιάτικες συνθέσεις. 

Κισσός 

Ενώ φαινομενικά ο Κισσός δεν διαθέτει κανένα ...γιορτινό στοιχείο, οι ευλύγιστοι βλαστοί, η ανθεκτικότητά του και τα μεγάλα στιλπνά φύλλα του τον κάνουν ιδανικό για χριστουγεννιάτικες συνθέσεις και κυρίως για χρήση σαν πρασινάδα-σκελετό σε γιορτινά στεφάνια. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδος - ποικιλία κισσού και ένα μικρό σφουγγαράκι ανθοδετικής μέσα στις οποίες θα τοποθετήσετε τις άκρες κάθε βλαστού θα κάνουν τα στεφάνια ή τις συνθέσεις σας να διατηρηθούν για πολλές περισσότερες ημέρες καταπράσινα. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ