2021-11-20 00:44:44
Φωτογραφία για Εξαδάκτυλος: Να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους οι ανεμβολίαστοι. «Στο κύμα είμαστε όλοι, στον πνιγμό όσοι δεν φοράνε σωσίβιο» (βίντεο)
Αίσθηση, αλλά και εντάσεις στην επιστημονική κοινότητα της χώρας προκάλεσε μια πρόταση για τους ανεμβολίαστους που εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος ερωτήθηκε αν οι ανεμβολίαστοι που νοσούν με κορονοϊό θα πρέπει να επιβαρύνονται με τα νοσήλια και δήλωσε ότι θα πρέπει να πληρώνουν ένα μέρος από τα έξοδα νοσηλείας από την τσέπη τους, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για παράλογη πρόταση.

Ο Αθ. Εξαδάκτυλος στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι ανεμβολίαστοι που νοσούν και χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ ασθενούν από επιλογή τους, αφού δεν δέχονται να εμβολιαστούν, και έτσι αυξάνουν το οικονομικό και υγειονομικό κόστος.

Τόνισε, μάλιστα, ότι καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων και προσθέτουν πολλαπλάσιο κόστος, ενώ σε άλλο σημείο χρησιμοποίησε και τη φράση «στο κύμα είμαστε όλοι, στον πνιγμό όσοι δεν φοράνε σωσίβιο».


«Πυρά» από την ΕΙΝΑΠ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Εξαδάκτυλου

Λίγη ώρα αργότερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), στην οποία προεδρεύει η Ματίνα Παγώνη, εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση κατά του κ. Εξαδάκτυλου, χαρακτηρίζοντας +απαράδεκτες τις δηλώσεις του.

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18/11/21 δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, και ακολούθως τονίζεται:

«Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (π.χ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή, να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων».
themaygeias
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ