2021-11-20 08:32:12
Φωτογραφία για OI Raptor Lake-S της Intel ενδέχεται να υποστηρίζουν και μνήμη DDR4

 



Με τη διάθεση των 12ης γενιάς desktop επεξεργαστών Core (Alder Lake-S), η Intel μέσω της πλατφόρμας της υποστηρίζει τόσο τον παλαιότερο τύπο μνήμης DDR4 όσο και τον νεότερο DDR5.

Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα με την διάθεση motherboards που υποστηρίζουν τον νεότερης γενιάς τύπο μνήμης, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κάποιο motherboard που υποστηρίζει τον παλαιότερο τύπο μνήμης DDR4 για λόγους συμβατότητας (π.χ. επειδή διαθέτουν ήδη μνήμη) ή εξοικονόμησης χρημάτων (ο νεότερος τύπος μνήμης είναι αρκετά πιο ακριβός).

Σύμφωνα με τον λογαριασμό Moore’s Law is Dead στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η υποστήριξη της μνήμης DDR4 ενδέχεται να συνεχιστεί και με την επόμενη γενιά επεξεργαστών της Intel που έχει το κωδικό όνομα Raptor Lake-S και θα κυκλοφορήσουν με την επίσημη ονομασία 13η γενιά επεξεργαστών Intel Core. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να διατηρηθεί και η συμβατότητα με τα σημερινά motherboards.

 Αυτό σημαίνει ότι τα σημερινά motherboards που βασίζονται στα chipsets Z690, H670, B660 και H610 θα είναι συμβατά με τους επεξεργαστές Raptor Lake-S, καθώς οι τελευταίοι θα φέρουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να υποστηρίξουν τον παλαιότερο τύπο μνήμης και θα τοποθετούνται σε socket τύπου LGA 1700. Όσοι λοιπόν επενδύσουν σήμερα στην πλατφόρμα της Intel επιλέγοντας κάποιο motherboard με ένα από τα παραπάνω chipsets θα μπορούν να αναβαθμίσουν τον επεξεργαστή τους χωρίς να χρειαστεί να επενδύσουν σε νέο motherboard και μνήμη. Λάβετε υπόψη σας ότι τα παραπάνω αποτελούν φήμες που ενδέχεται να μην επιβεβαιωθούν.

Όσον αφορά τους 13ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, αναμένεται να διαθέτουν έως 24 πυρήνες (8P+16E) και 32 threads και έως 36MB cache. Έχουν προγραμματιστεί να διατεθούν στην αγορά στα τέλη του 2022, περίπου το διάστημα που θα λανσαριστούν οι επεξεργαστές Zen 4 της AMD.

. insomnia.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ