2021-11-26 10:59:34
Φωτογραφία για ΒΙΒΛΙΟ: «Έλα Φως...» - Συνάντηση με τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη
"Την ώρα της ακολουθίας, όταν ο γέροντας άκουγε το όνομα του Χριστού, είχες την αίσθηση ότι άνοιγε ένα φράγμα ψυχικό και πλημμύριζε η ύπαρξή του από τον έρωτα, που χρόνια ζούσε η καθαρή του καρδιά, Στο άκουσμα του ονόματος της Παναγίας, σεισμική δόνηση στο στασίδι του. Έσκυβε ευλαβικά το κυρτωμένο σώμα.

Την ώρα της Λειτουργίας ένιωθες ότι κάθε λόγος γινόταν λαβίδα αγία και ο παππούς μεταλάμβανε «τη Χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την Αγάπη του Θεού και Πατρός και την Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος». Ναι, το έβλεπες.

Ο γέροντας ζούσε τη θεία Λειτουργία. Έτρεχε, άκουγε, μίλαγε, παρακαλούσε, ικέτευε, άγγιζε τον Χριστό και γι’ αυτό αναφωνούσε δοξολογικά ως άλλος Θωμάς· «Ο Κύριος μου και ο Θεός μου»!

Μπροστά στο άγιο Ποτήριο χίλια στόματα έγινε. Άνοιξε η ψυχή, η διάνοια, το σώμα. Όλα τα κύτταρα, πνευματικά και σωματικά, σαν στόματα μιας χορωδίας, άνοιξαν και υποδέχθηκαν τον Χριστό ψάλλοντας· «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στην έκδοση περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παιδική ηλικία και την οικογένεια του οσίου, αλλά και την ασκητική - μοναχική του πορεία στο Άγιο Όρος, το οποίο σε μεγάλο βαθμό είναι πρωτότυπο και ανέκδοτο. Στην έκδοση επίσης περιλαμβάνονται, η Ασματική Ακολουθία και ο Παρακλητικός Κανόνας του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου.

Σελίδες βιβλίου: 256, Διαστάσεις βιβλίου: 17x24 εκ.
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ