2021-12-02 08:38:07
Φωτογραφία για Το Curiosity μάς έστειλε την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία του Άρη Το Curiosity rover της NASA κατέγραψε μία εκπληκτική εικόνα από την πρόσφατη περιπλάνησή του στις πλαγιές του Mount Sharp του Άρη. Η ομάδα της αποστολής εμπνεύστηκε τόσο πολύ από την ομορφιά του τοπίου, που συνδύασε δύο εκδοχές ασπρόμαυρων εικόνων από διαφορετικές στιγμές της μέρας και πρόσθεσε χρώματα για να δημιουργήσει μία σπάνια αφίσα από τον Κόκκινο Πλανήτη.

Οι φωτογραφίες καταγράφηκαν στις 16 Νοεμβρίου όταν το Curiosity ολοκλήρωσε την ημερήσια κίνησή του. Σε αυτά τα σημεία, το rover καταγράφει πάντα χαμηλής ανάλυσης εικόνες 360 μοιρών, αλλά όταν είδε τις εικόνες η ομάδα της NASA, θέλησε να καταγράψει μία υψηλής ανάλυσης φωτογραφία. Στις 8:30 το πρωί και στις 4:10 το απόγευμα, οι μηχανικοί έδωσαν εντολή στο Curiosity να καταγράψει δύο μωσαϊκά σύνθετων ασπρόμαυρων φωτογραφιών. Οι δύο συγκεκριμένες ώρες της μέρας στον Άρη έδωσαν συνθήκες φωτισμού με αντίθεση, βοηθώντας στην καλλιτεχνική αναπαράσταση μίας έγχρωμης φωτογραφίας η οποία περιέχει τόσο το πρωινό σκηνικό με μπλε αποχρώσεις όσο και το απογευματινό με πορτοκαλί, ενώ υπάρχει και συνδυασμός των δύο με πράσινο.

Στο κάδρο διακρίνεται το μονοπάτι που ακολουθεί το Curiosity από το 2014 ανεβαίνοντας το Mount Sharp με την κορυφή των 5 χιλιομέτρων. Στο κέντρο σε μεσαία απόσταση φαίνεται ένα πεδίο άμμου ονόματι Sands of Forvie που εξερεύνησε το rover τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι λόφοι λίγο πιο δεξιά  εξερευνήθηκαν φέτος τον Αύγουστο. Στα δεξιά της εικόνας έχουμε το όρος Rafael Navarro.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εικόνα του Curiosity σε πλήρες μέγεθος από εδώ.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ