2021-12-07 20:09:03
Φωτογραφία για Απάντηση του υπουργείου Μεταφορών για την λειτουργία του τρένου του Πηλίου
 «Καθηλωμένος ο «Μουτζούρης», το τρενάκι του Πηλίου»

Η Ερώτηση 8028/14.07.2021 των Βουλευτών κ.κ. Απόστολου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι η κυκλοφορία του τραίνου Πήλιου διεκόπη το Νοέμβριο του 2020, λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όλη την περίοδο του χειμώνα και της άνοιξης 2021 που ήταν σε ισχύ τα μέτρα, το προσωπικό της Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Ανώνυμης Εταιρείας (ΟΣΕ ΑΕ) διενεργούσε επιθεωρήσεις στη γραμμή και εκτελούσε τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης της γραμμής. Επιπλέον, έγινε εκχόρτωση της γραμμής, καθαρισμός των Ισοπέδων Διαβάσεων, καθώς και μερική ανακαίνιση - εξωτερικός χρωματισμός ορισμένων κτηρίων Σταθμών (Άνω Λεχώνια, Μηλιές).

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ αιτήθηκε την επανέναρξη κυκλοφορίας των τουριστικών αμαξ/χιών 3800, 3801 από το Σάββατο 26.06.2021 Ιουνίου. Το αίτημά της υλοποιήθηκε και ήδη από 03.07.2021 οι αμαξοστοιχίες 3800, 3801 κυκλοφορούν στο τμήμα γραμμής Άνω Λεχώνια - Μηλιές τις ημέρες


Σάββατο & Κυριακή μέχρι νεωτέρας. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω δρομολόγιο δεν περιλαμβάνεται στα δρομολόγια που εκτελεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δυνάμει της ισχύουσας Σύμβασης παροχής δημόσιας υπηρεσίας.

Ο Υπουργός

Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής

Η ερώτηση των βουλευτών

Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Βόλου και σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, οργή επικρατεί σε ξενοδόχους και «tour operators» για την «καθήλωση» του τρένου του Πηλίου. Τουρίστες ζητάνε να κλείσουν διαδρομές, αλλά απογοητεύονται, αφού η σχετική δυνατότητα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ως γνωστόν, ο θρυλικός «Μουτζούρης» αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στην περιοχή του Πηλίου, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες της περιοχής αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι επιλέγουν πολύ συχνά να ταξιδέψουν στη μαγευτική διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια έως τις Μηλιές, μέσα από ένα μοναδικό φυσικού κάλλους τοπίο, περνώντας μέσα από σήραγγες και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής γέφυρες. Η επανεκκίνηση του τουρισμού στη Μαγνησία συνδέεται άρρηκτα και με την επανεκκίνηση του ιστορικού «Μουτζούρη», γεγονός που όφειλε να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα θέματα τουρισμού στην εν λόγω περιοχή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αναλάβετε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, προκειμένου να τεθεί σε κίνηση, όσο πιο άμεσα, το ως άνω τρενάκι του Πηλίου και να αρχίσει να εκτελεί ξανά την κλασική του διαδρομή, ως είθισται, κάθε χρόνο τέτοια χρονική περίοδο, παρακάμπτοντας κάθε γραφειοκρατικό «σκόπελο» που θα στεκόταν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τουρισμού του Πηλίου και κατ' επέκταση, της Μαγνησίας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ