2021-12-08 23:32:12
Φωτογραφία για Το 2021 σε εικόνες: Ούτε το πιο προηγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης δε γλιτώνει από την κλιματική κρίση - Ώρα μηδέν για τον πλανήτη
Το ethnos.gr ξετυλίγει το νήμα 2021 σε μια Ανασκόπηση που παρουσιάζει καθημερινά τις πιο δυνατές στιγμές χρόνου που φεύγει μέσα από τις εικόνες που συγκλόνισαν και συνθέτουν το παζλ της χρονιάς που φεύγει.

Οι φωτορεπόρτερ του Associated Press ενός από από τα παλαιότερα και σημαντικότερα φωτογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως αποτυπώνουν μέσα από τον φακό τους εικόνες που ανατριχιάζουν και φτιάχνουν την ανασκόπηση του 2021.

Ούτε το πιο προηγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης δε γλιτώνει από την κλιματική κρίση - Ώρα μηδέν για τον πλανήτη

Τρένο γερμανία

Το 2021 θα μείνει στη μνήμη πολλών ως η χρονιά που η κλιματική κρίση έκανε αισθητή με τον πιο σαφή τρόπο την παρουσία της. Οι φονικές πλημμύρες του Ιουλίου στη Γερμανία, που άφησαν πίσω τους περίπου 180 νεκρούς και καταστροφές βιβλικής έκτασης δεν ήρθαν απροειδοποίητα.

Περίπου πέντε μήνες πριν, η στάθμη του νερού από τις καταρρακτώδεις βροχές και το λιώσιμο του χιονιού είχε ανέβει αισθητά, δημιουργώντας προβλήματα μέχρι και στο πιο προηγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης, όπου μία αμαξοστοιχία των γερμανικών σιδηροδρόμων, στις 3 Φεβρουαρίου, περνάει πάνω από τις πλημμυρισμένες ράγες έξω από τη Φρανκφούρτη.


Το 2021 ήταν και η χρονιά που οι ηγέτες όλοι του κόσμου αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση για την κλιματική κρίση μέσω της COP26 στη Γλασκώβη. Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου οι παγκόσμιοι ηγέτες κατέληξαν στην επιτάχυνση της μάχης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, χωρίς όμως να διασφαλίζεται ότι θα περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου ούτε να δίνεται απάντηση στα αιτήματα φτωχών χωρών για βοήθεια. Τη συμφωνία της Γλασκώβης επιστήμονες, φορείς και ακτιβιστικές οργανώσεις για το κλίμα χαρακτήρισαν τις δεσμεύσεις της ανεπαρκείς και αδύναμες.

ethnos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ